3.Lig Bu Hafta Sonu Başlıyor

0
49

futbol1Spor Toto 3. Ligin 2013-2014 futbol sezonu bu hafta sonu yapılacak karşılaşmalar ile strat alıyor. Uzun soluklu lig maratonunda 3. Lig ilimizi Payas Belediyespor 1975 ile Kırıkhanspor temsil ediyor. Sezonun ilk maçında Payas Belediyespor 1975, evinde Tekirova Belediyespor’u konuk ederken, Kırıkhanspor’da Erzincan Refahispor ile deplasmanda karşılaşacak.

18’er takımlı 3 gruptan oluşan Spor Toto 3. Lig, 1 Eylül’de başlayacak ve ilk yarı 15 Aralık’ta sona erecek. Ligin ikinci yarısı 19 Ocak 2014’te başlayacak ve 4 Mayıs 2014’te yapılacak maçlarla sezon sona erecek. İlimiz ekiplerinden Payas Belediyespor 1975, ligin ilk maçını 1 Eylül Pazar günü geçen sezondan var olan cezasından dolayı tarafsız ve seyircisiz saha da oynayacak. Payas Belediye 1975, Tekirova Belediyespor ile Tarsus Burhanettin Kocamaz stadında karşılaşacak. Bir diğer 3. Lig temsilcimiz Kırıkhanspor ise, sezonun ilk maçını Erzincan Refahiyespor ile deplasmanda yapacak.

Play-Off’ta Statü Değişti

Türkiye 3. liginde yeni sezon statüsü değişti. Spor Toto 3. Lig’de çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarda 1. sırayı alan takımlar Spor Toto 2. Lig’e yükselecek. Normal sezon sonunda gruplarda 16, 17 ve 18. sıraları alan 3 takım olmak üzere toplam 9 takım Bölgesel Amatör Lig’e düşecek. Gruplarda 2, 3, 4 ve 5. sırayı alan takımlar ise 2. Lig’e yükselecek son 3 takımın belirleneceği play-off müsabakalarına katılacak. Play-off müsabakaları TFF tarafından belirlenecek tarafsız saha veya sahalarda, tek maç eleme usulü ile oynanacak. Her grupta takımlar kura ile birbirleriyle eşleşecek ve maçlarını kazanan takımlar finale yükselecek. Her grupta finalde kazanan 3 takım daha 2. Lig’e yükselecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here