23 Nisan ‘Karantina’da Kutlanacak!

0
139

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle coşkulu törenler yerine evlerde kutlanacak. Evlerdeki kutlamalar kapsamında, akşam saat 21.00’da her balkondan İstiklal Marşı sesleri yükselecek. Çocuklarımız Coşkuyu yaşamak için şimdiden hazırlar! Onlar Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Atatürk’ün Çocukları…

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da birer mesaj yayınlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Kaymakam Yönden, Başkan Savaş ve Başkan Tosyalı mesajlarında şu ifadelere yer verdiler;

“Asil Milletimizi En İyi Şekilde Temsil Edeceğinize İnancımız Tamdır”

“Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, uygarlığa, çağdaşlığa, bilime ve teknolojiye açılan aydınlık bir kapı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza sevgi ve güveninin en güzel ifadesidir. Bizler de bu ilgi, sevgi ve güven çerçevesinde dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen bu önemli günde, geleceğin teminatı olan ve varlıklarıyla dünyamıza anlam katan tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi en kalbi duygularla paylaşıyoruz.

Çocuklarımız, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklarımıza çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmelerini sağlamak için azami çaba gösteren toplumlar, kalkınma hızına ivme katarak geleceğe güvenle bakabilmektedir. Bu manada en kıymetlilerimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmak olduğu unutulmamalıdır

Sevgili Çocuklar; Sizler, asil milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli, mutlu ve hür bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur.

Sizlerin önümüzdeki yıllarda önemli görevler ve sorumluluklar üstleneceğinize, aziz ülkemizi ve asil milletimizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inancımız tamdır. İmza atacağınız üstün başarılı çalışmalarla ülkemizin hedeflerine erişmesinde belirleyici bir rol oynayacağınız gibi bu başarıyı elde edebildiğiniz takdirde bu günün çocukları, yarının gençleri olarak sizler, ülkemizin sadece zenginliği değil, gelişim ve değişim potansiyeli için güçlü bir dinamizm kaynağı olacaksınız.

Bu duygu ve düşünceler ile; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet, şükran ve minnetle anarken, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle hayatımıza anlam katan tüm dünya çocuklarımızın ve aziz milletimizin ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

İskenderun Kaymakamı
İskender Yönden 

“Ulusal İrademizin Kalbi: Türkiye Büyük Millet Meclisi”

“Ulusal bağımsızlığımızı ve yüce Türk milletinin egemenliğini her şeyden üstün tutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlı ve dik duruşuyla imkânsızlıklar içinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün 100 yaşında. Tam 100 yıldır milli egemenliğimizin en büyük simgesi olan ve her geçen gün önemini bir kat daha anladığımız Büyük Millet Meclisimiz her ne şartta olursa olsun ulusal irademizin kalbi olmaya devam edecektir.

Bir asırdır ulusal egemenliğimizin teminatı olan Gazi Meclisimiz, “Kırık asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz” diyerek Hatay’ın ana vatana katılacağını müjdeleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine en büyük hediyesidir. Bu hediyeye sahip çıkmak ve yüceltmek hepimizin ödevi ve görevidir. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle olağanüstü zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde bayramımızı sokaklarda, meydanlarda, alanlarda hep birlikte, el ele kutlayamasak bile içimizdeki bayram coşkusu her zamanki gibi güçlüdür.

Evlerimizde kalarak kutlayacağımız bu bayram bir ilk olsa da bizler yarınımızın umudu, geleceğimizin parlayan yıldızı çocuklarımıza yaşanabilir, sağlıklı, huzur dolu bir ülke ve dünya bırakmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Ulu Önder Atatürk, böyle bir günü çocuklara armağan edip dünyada eşi benzeri olmayan bir bayrama çevirerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza duyduğu güveni ifade etmiştir. Biz de çocuklarımıza saygı ve güven duyarak, onları severek yarınlarımızı inşa edeceğiz.

Atatürk’ün ilkeleriyle büyüyen, ülkülerini kendine rehber edinen dünün küçükleri bugün bilim ve fennin ışığıyla uluslararası bir salgınla mücadele etmektedir. Milli mücadelemizi milli egemenlikle taçlandırılan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu mücadelede destanlar yazan kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.  Bayramımız Kutlu Olsun!”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı
Doç. Dr. Lütfü Savaş

“Çocuklarımız, Dinamizminin ve Değişim Potansiyelinin Kaynağı Olacak”

“23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklal Mücadelesinde dönüm noktası olmuş, Milletimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizi geleceğimizin teminatı olan çocuklara emanet etmiş ve bu anlamlı günü çok sevdiği çocuklara bayram olarak hediye etmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Kıymetli çocuklarımız; Hedefimiz sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. Bunu başarabildiğimiz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişim potansiyelinin kaynağı olacaksınız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Necip Milletimize hizmette bulunan ve ebediyete intikal eden Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarını, bu vatan için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi, aramızdan ayrılan Şanlı Gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bu güne anlam katan bütün çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.”

İskenderun Belediye Başkanı
Fatih Tosyalı

(Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here