“15 Temmuz Gecesi, Tarihe Altın Harflerle Nakşedilecek Bir Zafere İmza Atılmıştır”

0
72

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden; “15 Temmuz Gecesi, Tarihe Altın Harflerle Nakşedilecek Bir Zafere İmza Atılmıştır”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 4’ncü Yıldönümü’ münasebetiyle açıklama yaptı.

Milli birlik, beraberlik, kardeşlik, demokrasi, hoşgörü, paylaşımcılık, yardımlaşma ve dayanışma’nın; ülkemizin sahip olduğu en önemli değerlerden olduğunu vurgulayan Kaymakam Yönden; “Ülkemizde her daim yoğun bir şekilde yaşadığımız milli ve manevi değerlerimiz ile ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından, ülkemizin ve aziz milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kaldığımız hepimizin malumudur. Bu manada Türkiye, 15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinden itibaren tarihinin en kritik günlerinden birini yaşamıştır.

Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, dönemin Başbakanı Sn. Binali Yıldırım’ın gayretleriyle, siyasi parti genel başkanları, ordumuzun sağduyulu vatanperver komutanları, askerimiz, polisimiz ve asil ruhlu milletimiz ile milli şuur etrafında kenetlenmiş ve hainlere karşı mertçe, dik durarak, tanklara karşı göğüslerini siper ederek, canları pahasına menfur kalkışma engellenmiş ve devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmışlardır. Yazılı ve görsel basınımızın da bu süreçte yayınları ile takdire şayan bir şekilde tek vücut olması muhakkak ki bu hain kalkışmanın püskürtülmesinde önemli bir rol üstlenmiştir” dedi.

Milli iradeye sahip çıkan aziz milletimizin tüm fertlerine, tüm güvenlik güçlerimize, kurum ve kuruluşların tüm idareci ve çalışanlarına, siyasi iradeye, sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına şükranlarını sunan Kaymakam Yönden; “Aziz milletimize ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletimizin iradesi, devletimizin kararlılığı ve güvenlik güçlerimizin etkili müdahalesi karşısında bozguna uğratılmıştır. Dün olduğu gibi bugün ve her daim, kutsal vatanımız ve necip milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü tehdit eden iç ve dış terör örgütlerine karşı sosyal hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, amansız bir şekilde ve kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizden zerre-i miskal kadar şüpheniz olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti için canlarını feda ederek şehadete intikal eden tüm aziz şehitlerimizi ve şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet, şükran ve tazimle anarken, muhterem ailelerine en derin selam ve saygılarımı sunuyor, tüm halkımızın şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu müstesna gününü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, böyle bir menfur hadiseyi bir daha devletimize ve milletimize yaşatmamasını Cenab-ı Allah’a arz-ı niyaz ediyorum” şeklinde ifadeler kullandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here