Mart 2019 Seçim Tarihi Yaklaştıkça…

0
86

Yerel idareler seçimlerine şunun şurasında çok az bir zaman kaldı. Türkiye ekonomik bunalım ile boğuşurken, üst üstte gelen seçimler ufkumuzu nasıl zorlar bilmiyorum. Dünya genelinde sözde ileri devletlerin çoğunda Türkiye hazımsızlığı bir yanda yapacaklarını yapıyor. Diğer önemli konunun başında yer alan şer odaklı güdümlü terör belasının düzeleceği yerde, yapmış oldukları kalleş tuzaklarla Mehmetçiklerimizi şehit ediyorlar.

Suriye’nin kuzeyinde ve vatan topraklarımızın doğu tarafında dış güçlerin beslemeleri olan bu şer güçler, bitmediklerini ispatlarcasına fırsat buldukları an yapacaklarını yapıyor. Özellikle asfalt yollu iş makineleriyle deşerek tonlarca patlayıcıyı deştikleri çukurlara doldurup, daha sonra üstünü yeniden asfaltlayıp uzaktan düzeneklerle askeri aracımız geçtiği anda patlatıyorlar. Şehit ettikleri Mehmetlerin anası babası çoluk-çocuğu var mı diye düşünmeden onları parçalayıp yok ediyorlar. Bu kahpece yaptıkları vur-kaç savaşını bir türlü çözemedik! İnşallah bu belalar er geç bitecek ve vatandaşlarımız rahat nefes alacak.

FETÖ denilen sinsi yılan boş durmuyor. Hiçbir zaman da boş durmayacak. Örgütlendikleri başka dernek ve cemiyetlerde kendilerine yer bulacaklar. Nitekim buluyorlar sanırım. Uyanık olmadığımız an bizleri can evimizden vurmaya hazırlanacaklar.

Gelelim bölgemize… Yukarıda belirttiğim sıkıntılara rağmen, Hatay bölgemizde siyasi kazan fokurduyor. Siyaset uğruna en yakın arkadaşının dahi gözünü kırpmadan harcayanlar, bu günlerde sanki sıraya dizilmiş gibi en ufak kıpırdanmayı dahi kendilerince değerlendiriyorlar. HBB tam manasıyla bilinmeyen denklem! Her kafadan her yöreden sesler çıktıkça çıkıyor. Öyle senaryolar yazıyorlar ki gel de bunlara inanma! Gördüğüm kadarıyla en rahat aday CHP kanadının yeniden ortaya süreceği Doç. Dr. Lütfü Savaş!

İskenderun’da yapılan battı çıktılar ona puan kazandırdı. Belen ilçesi Sarımazı mahallesinde başlattığı asfaltlama hızla devam ediyor. ‘Kim ne derse desin ben görev yaptım’ diyor. ‘Yaptığım her iş ortada, dilin kemiği yok, her yerden bazı cızırtılı seslerin gelmesi gayet normal’ diyor.

Ak Partinin Türkiye genelinde en fazla önem verdiği yerlerden biri Hatay ili. Öyle bir aday çıkartmalı ki şansı çok olmalı düşüncesinde derin çalışmalar yapıyor. Tabanın ısrarı 22’ci dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan’dan yana! Neden Soydan dendiğine gelince… Milletvekilliği döneminde Hatay ilinin her yerinde devletin sesi olmuş, kamu yatırımlarının bölgeye gelmesinde ısrarcı olmuş, kimseyi üzmemiş, siyaseti kullanarak vatandaşlarını ezmemiş! Üst düzeyi bilmem ama tabanın sesi Soydan’dan yana. Yanlış seçimler oluşursa şayet, kaçan balık büyük olur diye sızlanmak sonradan neye yarar?!.

Milletin dilinin kemiği yok. Öyle yaptıkları yaklaşımlarla berrak suyu bulandırmaya kalkışanlar çoğunlukta. İttifak oluşursa şu kişiyle şöyle olur böyle olur diyen diyene. Dedikodularla çok değerli isimleri ortaya sürenler var ama şu asla unutulmamalı; HBB Belediye Başkanlığı yapacak olan kişi tüm bürokratlarla uygun samimiyetler içerisinde olmalı. Yapacağı görevinin hem siyasi, hem içtimai gelirini ince eleyip sık dokumalı.

İbrahim Gül, kendini siyasete vermiş, soyadı gibi gül bir delikanlı. Milletvekilliği seçimlerinde seçilmiş hali göz göre-göre elinden alındı. Hatay ilinde ona yapılan vefasızlıktan dolayı, ona yapılana karşı sıkıntısı olan yüzlerce vatandaşımız var. O çok mütevazı şekilde olayların akışına karışmasa bile yeniden yapılacak olan haksızlıkları kaldıracak gücü yok. İskenderun onunla var olmalı, onun adaylığı ittifak ile taçlandırılmalı. Ama olmaz ise söyleyecek benim sözüm yok.

Siyaset bazen düşünceleri düşüncelerden uzaklaştırır. Öyle ki bazen kendi içinden ayak oyunlarına gelir insan. İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, bu ahde vefasızlığa karşı çıktı. İskenderun STK olarak her daim kuyumcuların yanında yer alan başkanlar şimdi gayet sessizce oluşumları izlemekle yetiniyorlar. Hâlbuki oda başkanları bu kopukluğa dur demeli. Antakya lobisinin bu kadar içimizde yer almasına müsaade etmemeli. Siyaset her zaman gelip geçicidir. Dostluklar baki kalır düşüncesindeyim.

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Erol Akın çok sevdiğim bir kişiliğe sahip bir insan. Onun bu döngüce yer vermeden, soğukkanlı şekilde yapıcı ortamlarla kendine güvenenleri sahiplenmeli. Burada diyecek bir sözüm yok. Allah her şeyin hayırlısını versin.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here