Yerel Sporumuz ve Sponsorluk (2)

0
50

Değerli Okurlarım, ülkemizde ve şehrimizde ve özellikle futbolda altyapılar laf olsun diye, göstermelik oluşturuluyor. Yani Türkiye Futbol Federasyonu ile ters düşmemek için bazı icraatlar gündem oluşturuyor. Oysa özellikle Avrupa’da altyapısıyla zengin olan, en azından borçsuz olarak, spor yaşamını devam ettiren o kadar çok futbol kulübü var ki… Ülkemizde ve de şehrimizde neden olmasın?

İskenderun’da plaketli ve madalyalı o kadar çok iş adamlarımız var ki, saymakla bitmez. Bu dostlarımıza spor adına yaklaşmaya kalksanız (Birkaç isim dışında İskenderunspor 1967 kulübünde örnekleri görüldüğü gibi) hemen buharlaşıyorlar. Bir daha da görebilmeniz mümkün olmuyor. Ramazan Ayı’nda fakir fukaraya ufak tefek yardımcı olduklarını duyuyoruz ve de bazı belli kişilerin cenazelerinde baş sağlığına gidiyorlar, o nezaketi gösteriyorlar. Yine de sağ olsunlar. Onları o şekilde kabul ediyoruz.

Şimdi, yaptığı icraatlarla temayüz eden, şehrimiz adına yaptığı çalışmaların kalıcı olmasına azami gayreti sarf eden, buna özen gösteren bir Belediye Başkan’ımız var Sayın Dr. Yusuf Civelek! Havuzlu Çarşı’da ayaküstü yaptığımız sohbette yerel sporumuz ve İSKENDERUNSPOR için aynen şunları söyledi:

“…Bir şehrin temayüz etmesinde, ekonomik kalkınmasında sporun ve ona göbekten bağlı olan altyapıların önemi çok büyüktür. Bunu göz ardı etmemeliyiz. Spor herkes için var olmalıdır. Sağlık kadar sosyal, toplumsal beraberliğin en önemli aracı ve de yaklaşımıdır. Önce bunun bilincinde olmalıyız. Şehrimizde, yaklaşık 9 bin gencimizi (muhtelif dallarda yarışmalara katılan) olumlu bir rekabet içinde ortam hazırlayan sportif müsabakalara yönelmelerine zemin hazırladık. Gençlerimizin ailelerini de spor salonlarına davet ederek spora sıcak bakmalarına, en azından çocuklarını izlemelerine yardımcı olduk!

Yerel sporumuz için ve İskenderunspor’a yardımcı olmak amacıyla projesi hazırlanmış ve beş bin metre kare üzerine kurulacak, hem İskenderunspor’a aynı zamanda da İskenderun’a altyapı kazandırmak amacıyla önemli bir tesis yapacağımızı söylemek istiyorum…”

Belediye Başkan’ımız, İskenderun Belediyesi olarak yaptıracağı  tesisin  ayrıntılarına da  girdi ama bizim için önemli olan iyi niyet ve samimiyetle  yola çıkıp, icraatlarının  kalıcı  olmasına özen gösterdiğidir. Şehrimiz için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

Futbol önemli bir sanattır. Futbol önemli bir temaşadır. Biz bu sözleri yıllardan beri ve altını çizerek böyle söylüyoruz ama yine de bazılarımız yanlışlarından bir türlü vazgeçemiyorlar. Sporsuz, futbolsuz bir hafta sonunu kaç kişi düşünebilir ki? Dikkat edecek olursanız, günümüzde (dünlerde de böyle idi) futbol tüm toplumların ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Futbol, siyasete, siyasilere bile “Dur” diyebiliyor. Futbolu bizlere miras olarak bırakanlar iyi iş çıkarmışlar doğrusu…

Dikkat ederseniz, futbolda söz sahibi ülkelerin ekonomileri de iyi, bu şekilde ülkelerin reklamlarını da oldukça iyi yapıyorlar. Fair-Play göz ardı edilmediği sürece, umulmadık yerlerde dostluklar oluşuyor, var olan dostluklar da pekişiyor. Futbol bize daha ne verebilir, bize daha nasıl yardımcı olabilir? Bu soruları şike yapanlara sormalıyız. Onlar doğru söylerler.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here