“MHP Henüz Son Sözünü Söylememiştir!”

0
47

MHP Hatay İl Başkanlığı Büyükşehir Yasasını Değerlendirdi…

Büyükşehir yasası konusunda parti olarak görüşlerini ifade den Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay İl Başkanlığı konuyla ilgili bir basın bülteni yayınladı. Meclis’ten geçen Büyükşehir Yasası’nı değerlendiren MHP Hatay İl Başkanlığı basın bültenlerinde şu ifadelere yer verdi;

“Büyükşehir adı altında PKK’nın taleplerine karşılık veren bir çalışmayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bugünkü siyasi iktidar getirmiştir. Orada MHP değerli milletvekillerinin ortaya koymuş olduğu Türkiye’nin geleceğine ilişkin endişe kaygı ve hassasiyetlerini ifade ederek hem siyasi iktidarı, hem Türk milletini uyarma gayreti içerisine girmiştir. Ancak mecliste BDP, AKP işbirliği ile CHP’nin de belirli bir oranda desteği ile Büyükşehir yasa tasarısı kabul edilmiş Cumhurbaşkanı’na gönderilmiştir. Takdir Cumhurbaşkanınındır.

Yasa tekrar meclise gönderilirse milletimiz için çok hayırlı bir adım atılmış olur. Göndermediği takdirde karşı karşıya kalacağımız olaylar ve gelişmelere Cumhurbaşkanımız da ortak olmuş olur. Bu süreç başlatılmıştır, bundan sonra da devam edecektir. Bu sürecin nereye kadar gideceğini belirleyecek olan artık İmralı canisi olmuştur. İmralı canisi nerede dur derse başta AKP olmak üzere PKK da dahil BDP de dahil orada duracaktır. İmralı canisinin dur dediği yer ise siyasi bağımsızlık talebi olacaktır.

Son günlerde tartışma konusu olan valilerin halk tarafından seçimine de değinmek isteriz. Büyükşehir yasası ile beraber valilerin seçimi, hâkimlerin seçimi Güneydoğu Anadolu’da özerklik talebi için belirlenmiş sınırlar dâhilinde gerçekleşirse, bu federal bir yapıya, arkasında da bağımsız Kürdistan’ın 4. ayağı olarak kabul edilen Güneydoğu Anadolu’daki bir bölgeye dahil edilmiş olur. Buna da Türk milleti müsaade etmez, MHP müsaade etmez. MHP henüz son sözünü söylememiştir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here