Gönülden Destek Bekliyoruz!

0
54

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Anıt Alanında Buluşan İskenderun Engelliler Spor Kulübü Üyeleri, Ata’nın Manevi Huzuruna Çelenk Bırakarak Saygı Duruşunda Bulundular

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Anıt alanında toplanan İskenderun Engelliler Spor Kulübü, Ata’nın manevi huzuruna çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundular. Engelliler günü münasebeti ile dernek binasını ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı İbrahim Gül; “Bir gün değil, her gün engellilerin desteklenmesi gerekir” dedi.

Atatürk Anıt Alanında toplanarak, Ata’nın manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu bulunan ve akabinde İstiklal Marşımızı okuyan İskenderun Engelliler Spor Kulübü Yönetimi ve kulüp üyelerini, İskenderun Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu ve Toplum Destekli Polis Büro ekipleri de yalnız bırakmadı.

Çelenk sunumunun ardından, üyelerle birlikte kulüp binasına geçen Başkan Anıl Abacı, burada MHP İlçe Yönetiminin ziyaretini kabul etti. Gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dilen getiren Kulüp Başkanı Abacı; “Engellilerimize yapılacak yardım konusunda, bizler her zaman kapılarına gidip yardım talebinde bulunmak istemiyoruz. Hayırsever insanlarımızın veya işadamlarımızın gönüllerinden gelip bizlere destek vermesini bekliyoruz. Bir duyarsızlık var” dedi. Yerel yönetimlerin bu desteklerde lokomotif görevi üstlendiğini ifade eden Abacı, bu yardımlarda öncü olması gerektiği inancını da taşıdığını ve kalıcı çözümler gerektiğinin altını çizdi.

Bakanlar, Tekerlekli Sandalye ile Dolaşmalı!

Engelliler ile ilgili yasaların çıktığına vurgu yapan MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül’de; “Yasalar çıkıyor ama maalesef uygulama yok. Aslında Bakanların bir gün boyunca tekerlekli sandalye ile dolaşması ve engellilerin sıkıntısının ne olduğunu daha iyi anlaması gerekiyor. Yeni yapılan lüks binalarda dahi engellilerimiz yok sayılarak inşa edilmektedir. Bizlerde engelli adayıyız! O nedenle engellilerimize bir gün değil, her gün destek yapılması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

“Toplumla kaynaşma adına sizlerinde bir girişimde bulunmanız gerekir” diyen Gül’e cevap veren engelli vatandaşlar da; “Rencide olunca bunu bir kez daha denemeye yeltenemiyoruz!” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Bu günlerinde seslerini biraz daha duyurma gayesi içerisinde de olan engelli vatandaşlar; “Bizimle ilgili çıkan yasaları görünce insanların engelli olası geliyor” diye sitemde bulunarak, çıkan yasaların uygulanmamasından da yakındılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here