“Elinde Belgesi Olan Suç Duyurusunda Bulunsun”

0
126

Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer Çalışmalarını Anlattı ve Hakkında Çıkan İddialara da Yanıt Verdi…

Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında, görev süresi boyunca hayata geçirdiği projeleri ve çalışmaları anlattı. 20 yılda yapılmayan hizmetleri üç buçuk yıla sığdırdıklarını belirten Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, hayata geçirdiği ve devam etmekte olan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Beldeyle ilgili eksik hizmetleri tespit ederek işe koyulduklarını anlatan Belediye Başkanı Özer; “Kanalizasyon şebekesinin yüzde 80’i tamamlandı. Yaklaşık turizm amaçlı Sarıseki Kanyonu ve Sarıseki Kalesi projeleriyle ilgili Bakanlıktan turizm öncelikli bölge kapsamına alındı. Göreve geldiğimizde su şebekesi projesi yoktu, bu projeye belediyece hiçbir bedel ödemeden Hatay İl Özel İdaresi ekiplerine yaptırarak içme suyu şebekesini komple değiştirdik” dedi.

Yapılmakta ve yapılacak olan projelerden de söz eden Başkan Özer; “Doğalgaz şebekesinin beldemizin yüzde 70’inde kullanılmakta kalan kısım tamamlanmak üzeredir. Mobese kamera sistemi projesine 15 gün içinde başlanacaktır. 30 bin metrekarelik alana dinlenme parkı yapılarak çok kısa sürede tamamlanmış olacak. Park içinde 1200 kapalı alanlı Hatay’ın en büyük düğün salonu yakın zamanda hizmete girecektir. Mersin Çayı çevresine Gençlik ve Spor Merkezi (bay ve bayan yüzme havuzu, futbol sahası, halı saha, basketbol ve voleybol sahalarını içeren modern bir spor kompleksi) bir yıl içinde hizmete girecektir. Atık su Arıtma tesisi projesinin parası hazır, ihale edilerek bir yıl içinde tamamlanacaktır. Yüksek Gerilim Hattı, yer altına döşenecek. Dört su deposu tamamlandı, 25 bin metrekare parke taşı döşendi…” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Bülent Özer, eğitim alanında hayata geçirilen, yapımı devam eden projeleri de anlattı. Başkan Özer; “Yaptığım girişimler sonunda, başka bir bölgeye yapılması tasarlanan, 13 trilyon liraya mal olacak Çelik İhracatçılar Birliği Meslek Lisesinin yapımını beldemize kazandırdık. Sarıseki’ye 10 metre karelik alana bir meslek yüksek okulu yaptırıyoruz. MKÜ’ye hibe edeceğiz, üniversite yönetimiyle protokol imzalandı. Keşif bedeli 17 trilyon TL. Çeşitli sanayi kuruluşlarından hibe yoluyla üç katlı bir öğrenci yurdu tamamlanarak hizmete açıldı. Mevcut olan iki ilköğretim okulunu onardık. Hayırseverlerin ve belediyemizin işbirliğinde sınıflara internet sistemlerini kurduk. Sarıseki beldesinin tamamının mevzi İmar Projesi revize edilerek yeni imar yerleri açıldı. İki katlı bir taziye evi yapımına yakında başlıyoruz” diye konuştu.

Alnımız Açık, Kendimizden Eminiz!

Kendisi ve belediye çalışmaları hakkında ortaya atılan suçlamalara da değinen Belediye Başkanı Bülent Özer, elinde belge olanların suç duyurusunda bulunabileceklerini söyledi. Belediye Başkanı Özer, alınlarının açık olduğunu belirterek; “İddialar üzerine kurgulanmış iftiralarla karşı karşıyayız. Asılsız şikâyet, dedikodu ve ihbarlarla “çamur at izi kalsın” şeklinde atılan iftiralarla bir yere varılamaz. Alnımız açıktır. Kendimizden eminiz. Yasadışı talep karşılanmadığı zaman belediye başkanı “namussuz” damgası yiyor. Kimin elinde bilgi ve belge varsa, Savcılık Makamı günün 24 saati açıktır. Bu kişileri suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum. Tahkikat yapılsın, suçluysak cezamızı çekmeye hazırız” dedi.

Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, toplantıya katılan basın mensupları ile birlikte öğle yemeği de yedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here