Zeytin Dalı Harekâtı 40. Gününde

0
99

Zeytin Dalı Harekâtı 40’ncı gününe girerken, harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2083 olduğu kaydedildi. Operasyon kapsamında Bülbül bölgesi ile Raco bölgesi birleştirilirken, böylelikle Türkiye’nin Afrin sınırlarında güvenlik hilali oluşturduğu açıklandı.

Sınır ötesinde harekat başarılı bir şekilde devam ederken, yurdumuzda da Mehmetçiklere yönelik destek eylemlerinin ardı arkası kesilmiyor. Hassa ilçesinde bir grup öğretmen ve öğrenci, GPS yardımıyla çalışan bir telefon uygulaması sayesinde, okulun bulunduğu sokaklarda bisikletle rota çizerek ‘Askerime Selam’ yazısı yazdı.

Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı 2083Oldı

Zeytin Dalı Harekâtının 39’ncu gününde 24 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2083 olduğu açıklandı.

TSK açıklamasında; “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 24 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2083 olmuştur.

Meşru Müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilen harekâtın planlama ve icrasında, sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

“Askerime Selam”

Hassa ilçesinde bir grup öğretmen ve öğrenci ise Mehmetçik’e destek amacıyla, GPS yardımıyla çalışan bir telefon uygulaması sayesinde, okulun bulunduğu sokaklarda bisikletle rota çizerek ‘Askerime Selam’ yazısı yazdı.

İlçeye bağlı Ardıçlı Mahallesinde bulunan Ardıçlı İMKB Yatılı Bölge Okulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan Mehmetçik’e moral ve destek vermek için öğretmenleriyle birlikte bir etkinlik düzenledi. GPS sinyalleri vasıtasıyla rota çizen bir telefon uygulaması kullanan öğretmen ve öğrenciler, bisikletleriyle Ardıçlı Mahallesi sokaklarında dolaşarak “Askerime Selam” yazısı elde etti.

Ellerinde ve bisikletlerinde Türk bayraklarıyla sokakları dolaşan çocuklar, sınır ötesindeki askerlere selam göndermenin mutluluğunu yaşadı.

Etkinliğin fikir babası olan Ardıçlı İMBK Yatılı Bölge Okulu Başmüdür Yardımcısı Mustafa Kartopu; “GPS sinyalleriyle gidilen rotayı çizebilen bir uygulama ile Afrin’de görevli askerlerimize selam gönderdik” dedi.

Sınır Temizlendi, Operasyon Hızlandı

Suriye’nin Azez bölgesinden Şeyh Huruz, Bülbül Şenkal bölgelerinde hızla ilerleyen ÖSO birlikleri Kavanda, Dudu, Velikli, Semalık, Bendirek, Meydan Ekbez ve Şeyh Muhammedli köylerini de alarak Bülbül bölgesi ile Raco bölgesini birleştirmiş oldu ve böylelikle Türkiye’nin Afrin sınırlarında güvenlik hilali oluştu. Suriye’nin Azez bölgesinden Zeytin Dalı Harekâtı’na katılmak için yola çıkan ÖSO birliklerinin hattın birleştirilmesinin ardından artık bölgeye; Türkiye girmeyerek teöristlerden temizlenen bölgelerden geçerek sevkıyat yapacağı öğrenildi.  ÖSO yetkilileri Afrin’e yönelik operasyonların hız kazandığını ve son cebin de birleştirilmesi ile birlikte artık teröristlerin Türkiye sınırlarındaki Reyhanlı’dan Kilis’e kadar olan tüm sınır bölgelerindeki alanlarda irtibatlarının kesileceği belirtildi. ÖSO komutanları, Afrin merkezin alınmasının böylelikle daha kolay olacağını açıkladı.

Suriye’nin Azez bölgesi ve ona yakın olan bölgelerde de sık sık Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekâtı’na destek gösterileri düzenleniyor. Üç yıldızlı Özgür Suriye bayraklarından çok Türk bayrakları yollarda, elleri silah tutan ÖSO güçlerinin araçlarında dalgalanıyor. Bölgeye intikal eden Türk askerlerine sevgi gösterilerinde bulunuluyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here