Yüksel; “Halkımızla Beraber Hakça Bir Düzeni Kuracağız”

0
58

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Halkımızla Beraber Hakça Bir Düzeni Kuracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, düzenli olarak düzenlediği basın toplantılarına devam ediyor. Dün ilçe binasında ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulunan Yüksel, toplantıyı, sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak paylaştı.

İlk olarak pandemi sürecinde yaşananlara değinen Yüksel; “Pandemi sürecinde maske olayından yani başından başlamak üzere aşı tedarikine kadar sınıfta kaldık” dedi.

Virüsün tek çaresi olan ‘aşı’nın tek ülke, tek firma ile görüşülerek tedarik edilmeye çalışılmasının doğru olmadığını kaydeden Yüksel; “En büyük hata sadece bir ülkeye güvenerek yola çıkmak. En az 2-3 aşı firması, 2-3 ülke ile oturup bunun altyapısını oluşturacaksın. Şu anda gelen aşı 9 buçuk milyon, bu 4 milyon insanımıza anca yeter. 60 milyon insanımızın aşılanabilmesi için en az 120 milyon doz aşı gerekir. Çok kısa aralıklarla 60 milyon insanımızı 2.doz olmak üzere aşılarsak biz bu konuda canlarımızı, vatandaşımızı rahata, huzura ve sağlığa kavuştururuz” diye konuştu.

Hani Ülke Uçacaktı

Ülke ekonomisine de değinen Yüksel, her 10 kişiden 7’sinin borçlu olduğunu, ülkenin yüzde yetmişinin borç bularak, borcu borçla kapatarak ayakta kalmaya çalıştığını kaydederek; “Mutfaklar yanıyor, tencereler boş, insanlar üzgün, çocuklar yatağa aç giriyor. Böyle bir manzarayla insanımız karşı karşıya. Ekonomide büyük bir krizin, darboğazın içerisindeyiz. Ülkeyi bu hale getirenleri halkın takdirine, vicdanına bırakıyorum.

Hani bu ülke uçacaktı, hani bu ülkede hiçbir sorun kalmayacaktı, hani bu ucube başkanlık sistemine geçince herkesin yüzü gülecekti. İşsiz sayısı 20 milyara doğru koşuyor, orta tabaka kalmadı. Bir Türkiye’nin kaymağını yiyenler, şatafat içerisinde yaşayanlar, bir de altta inim inim inleyen, yarını, geleceğini göremeyen insanlar var. Türkiye’deki icra iflas dosyası 22 milyona dayandı. Bunlar gerçek rakamlar. Maalesef manzara bu!” şeklinde konuştu.

Gıda Zammında da Dünya Rekoru Bizde

Ziraat Bankasının da kuruluş amacından saptığını öne süren Yüksel; “Ziraat Bankasının kuruluş amacı Türk tarımını, Türk çiftçisinin desteklemek, Türk çiftçisinin derdine derman olmak, tarımı ayağa kaldırmaktır. Şimdi Ziraat Bankası ne yapıyor? Virjin adalarına kredi gönderiyor, gönderdiği kredinin akıbeti belli değil, 1 milyar doları da kayıp! Yandaşa kredi veriyor. Yine bir sanatçının ödeyemediği kredi borcunu 8 ay erteliyor diğer yandan çiftçinin tarlasına ipotek yapıyor, icra yoluyla satıyor. Ziraat Bankası bunu yapıyor. İşte yönetim kurulu üyeleri ortaya çıktı 17.750 lira maaş alıyor, yılda 4 ikramiye alıyor, ayriyeten kredi kartları banka tarafından karşılanıyor. Şu savurganlığa, israfa bakar mısınız? Türk çiftçisini, Türk tarımını koruması gereken bir bankanın geldiği duruma bir bakar mısınız? Son 10 yılda iki buçuk milyon futbol sahası büyüklüğünde tarım arazisi imara açıldı, yani ranta açıldı. Tarım çöküyor, çiftçimiz perişan, gübreye bir yılda % 80 zam geldi. Gıda zammında da dünya rekoru bizde” dedi.

İtibar Sarayla Olmaz

Ankara Kızılcahamam’da yapılması planlanan vilayet evi ve biri Marmaris’te yapımı planlanan iki sarayla ilgili de düşüncelerini ifade eden Yüksel; “Vatandaşımızın durumu içler acısı iken insanlarımızın gözüne baka baka israf devam ediyor. İtibar sarayla olmaz. İtibar halkın mutluluğu ile olur. Halkın sağlığını düşünüyorsan, halkı sağlıklı bir yaşama kavuşturmuşsan, iş, aş sağlamışsan, insanların yüzü gülüyorsa, gençlerimiz mutluysa, kadınlarımız ölmüyorsa itibar olur. Sarayla, saltanatla, israfla, haramla itibar olur mu?” dedi.

Sandıkta ‘Red’di Görecekler

İktidar tarafından sürekli eleştirilen muhalefet partilerinin geçen yıl Büyük Millet Meclisi’ne 662 tane önerge ve kanun teklifi sunduklarını ancak hepsinin reddedildiğini kaydeden Yüksel; “Emeklinin ikramiyesinin 1500 liraya yükseltilmesi, asgari ücretten vergi kesintilerinin tamamen kaldırılması, öğretmen, polis, hemşireye 3600 ek gösterge verilmesi, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi, doğalgaz ve elektrikteki KDV’nin yüzde 18’den yüzde bire düşürülmesi, pandemi nedeniyle esnafın vergi borcunun silinmesi, ev kadınlarına emeklilik hakkı verilmesi, üniversiteye giden öğrencilerin KYK borçlarının silinmesi, sözleşmeli öğretmen uygulaması derhal kaldırılması, 65 yaş üstüne aylık 155 lira yakacak yardımı yapılması, kadına karşı işlenen cinayet, şiddet suçlarının cezalarının arttırılması gibi pek çok öneriye red cevabı verildi AKP e MHP tarafından. Bunlar ‘red’çi! Halkın yararına her gelen teklifi reddetmişler. Ama ben inanıyorum ki Türk milleti de sandık konduğunda bunlara kırmızı kartını ve ‘red’di gösterecekler. O zaman büyük bir ‘red’ geliyor, gümbür gümbür geliyor” diye konuştu.

Son günlerin tartışma konusu olan ‘militan’ konusuna da değinen Yüksel, devleti yöneten vali, kaymakam, bürokrat, polis, asker ve tüm devlet memurlarının tarafsız olmak zorunda olduğunu, aksi takdirde bunun militanlığa girdini savunurken bunu bir örnekle açıkladı; “Geldiğimiz noktada hem camiye hem kışlaya siyaseti sokmak istediler. Yapılabilecek en büyük kötülüğü yaptılar. Beylikdüzü’nde bir cami açılışı yapılıyor, o cami açılışına müftü çağrılıyor ama devletin müftüsü gelmiyor, bu militanca bir davranıştır denmek istenen budur…”

Bizim Kültürümüzde ‘Tek Adam’ Yoktur

Genel başkanlarına yapılan hakaretleri de kabul etmediklerini her zaman genel başkanlarının arkasında olduklarını vurgulayan Yüksel; “Başkanımızın yanındayız. Genel Başkanımıza Adamcağız diyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kültüründe hiçbir zaman tek adam olmamıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ten İsmet İnönü’den şu ana kadar tek adam olmamıştır. Olamaz, olmaz. Ve kimse buna tenezzül etmemiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün zamanında dahi her kanun, her yasa günlerce tartışılmış, günlerce müzakere edilmiş o şekilde kanunlaşmıştır.

Genel başkanımız Adamcağız değildir adam gibi adamdır. Halkını düşünen, adalet için kilometrelerce yürüyen, kendisi için bir şey istemeyen, oğluna çürük raporu almaya tenezzül etmeyip aslanlar gibi askere gönderen adam gibi adamdır. Yanındayız ve hızla iktidara yürüyoruz. Bu firavun düzeni bitecek. Bu baskı, bu zulüm, bu faşizm bitecek. Yeni bir düzen kuracağız. İçinde adalet, eşitlik, hak, hukuk, demokrasi olacak, sevgi, hoşgörü olacak ve bu düzen hakça bir düzen olacak. Halkımızla beraber hakça bir düzeni kuracağız ve Türkiye’deki tüm insanların, herkesin yüzü gülecek. Bunun için inançlıyız, azimliyiz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here