Yüksel; “Bu Virüs Belasından Sonra Sosyal Devlet Ayağa Kalkacak”

0
103

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Bu Virüs Belasından Sonra Sosyal Devlet Ayağa Kalkacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyayı kasıp kavuran, insanların canını alan koronavirüs salgını dolayısıyla hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Yüksel, ülkeyi yönetenlerin bu virüs belasından hala bir ders alamadıklarını öne sürdü. Yüksel; “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde milyonlarca insan işsiz kalmışken, evine ekmek götüremez hale gelmişken, işini kaybetmişken, esnaf kepenk kapatmışken Cumhurbaşkanlığı 14 tane yeni aracın alınması üzerine ihale açıyor, içinde buzdolabı da olacak, en az 2019 model olacak. Yazık, günah… Bütün dünya ülkeleri, aklı başında bütün belediyeler, bütün yatırımları kesiyor, ‘Ben Halkımın yanında olacağım’ diyor, saray 14 tane yeni araç ihalesi yapıyor. Ülke bu haldeyken sarayların inşaatı devam ediyor. Sit alanı, dünya harikası Burdur Salda Gölü’ne iş makineleri girdi. Yeni bir rant kapısı, yeni bir çıkar kapısı açmak peşindeler” derken, susmayacaklarını, doğruları, yanlışları söylemeye devam edeceklerini vurguladı.

“Komedi İzledik”

Geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından yaşanılanlara da değinen Yüksel; “Sokağa çıkma yasağı ilan edildi geçen hafta sonu. Bir aydır milletin sabrıyla bir noktaya gelmiştik 2 saatte yok ettiler. Bir sokağa çıkma yasağını dahi yüzlerine, gözlerine bulaştırdılar. Ülke bir kişiye teslim edilince işte bunlar olur. Talimatı veren tepede oturandır. Çünkü onun ağzından çıkmadan sokağa çıkma yasağını kimse ilan edemez. Apar topar bir suçlu arandı, apar topar bir komedi izledik. Ülkemizin geldiği manzaradan üzüntü duyduk” dedi.

“CHP’li Belediyeler Tarih Yazıyor”

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bu süreçte bir tarih yazdığını kaydeden Yüksel; “CHP’li belediyeler liyakatle yönetildiği için, liyakat ve bilgi hakim olduğu için halkın yanında olmaya devam ediyor. CHP’li belediyeler, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği gün içerisinde yine tarih yazdı. Vatandaşın, halkın kapısına hem ekmeğini götürdü, hem de Sözcü gazetesini götürdü. Ben Sözcü Gazetesini de kutlamak istiyorum çünkü haber alma özgürlüğü var. Sözcü Gazetesi ben bedava dağıtacağım dedi Cumhuriyet Halk Partili bazı belediyeler de öncülük etti. Bunu da bazı troller bir suç unsuru var gibi topluma yaymaya çalıştılar.

Yine Cumhuriyet Halk Partili belediyenin aşevleri var. Apar topar aşevlerinin hesaplarına bloke konuldu ama yine her şeye rağmen bu belediyelerimiz aşevlerini çalıştırmaya devam ediyor. Aş evlerinde yemek çıkmaya devam ediyor ve edecek. İşte budur! Halkın, hakkın yanında olmak budur” diye konuştu.

“Yazıklar Olsun Size”

Meclisten çıkarılan af yasasıyla ilgili de görüşlerini aktaran Yüksel; “Af yasası apar topar gece meclisten geçirildi. Rüşvetçi çıkacak, uyuşturucu satan dışarı çıkacak, cinayet işleyen dışarı çıkacak ve gazeteci Barışlar, Muratlar dışarı çıkmayacak. Onları af yasası kapsamı dışında tutmak için büyük ortak ve küçük ortak el kaldırıyor, yazıklar olsun size! Yine af yasası çıkarken 13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden, kız şikayetçi olmazsa, -kız dediği daha 13 yaşında sokakta oynayan çocuk- tecavüzcüsü ile evlenebilir diyor ve tecavüzcüsü af kapsamına giriyor. Yazıklar olsun size!” dedi.

“Beceriksiz Bir Yönetimle Karşı Karşıyayız”

Maske dağıtımını da adeta yılan hikayesine dönüştüğünü kaydeden Yüksel; “Maske dağıtmayı dahi beceremediler. Beceriksiz bir yönetimle karşı karşıyayız” dedi.

Kriz yönetimi kapsamında çiftçinin ve tarımın bir an önce desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Yüksel, aksi takdirde kıtlık yaşanabileceğini savundu.

“Milletin Hakkını Millete Verin”

Çiftçiye gerekli desteklemelerin yapılmasını, küçük esnafların da desteklenmeleri gerektiğini söyleyen Yüksel; “Gündelikle, haftalıkla geçinen insanlar perişan. Bu milletin yanında olun. Şu Suriyelilere gösterdiğiniz şefkati bu milletten esirgemeyin. Sizi bu millete hizmet etmeye çağırıyorum, bu millete borcunuzu ödeyin. Milletin hakkını millete verin.

Bu virüs belasından er-geç kurtulacağız. Biraz daha dayanacağız, biraz daha sabredeceğiz. Dünya değişiyor, düzen değişiyor, yiyip-yiyip doymayanların düzeni değişecek. Bu virüs belasından sonra sosyal devlet ayağa kalkacak, yürekler ve kalpler soldan yana atacak” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here