Yüksel; “Biz Hep ‘Hayır’ Diyerek Güçlü Türk Milleti Olduk”

0
166

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Biz Hep ‘Hayır’ Diyerek Güçlü Türk Milleti Olduk”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Mart ayı basın toplantısını gerçekleştirdi.

CHP Belen İlçe teşkilatı, gençlik ve kadın kolları ile partililerin yanı sıra, basın mensuplarının ve kalabalık bir halk topluluğunun katıldığı basın toplantısında Hollanda’nın tutumunu kınayarak sözlerine başlayan Yüksel; “AKP Hükümetince bir yerlerle kavga ederek mağdur edebiyatı yapılmaya başlandı. Başbakanın ‘14’ünden sonra Hollanda’ya gidelim’ demesine rağmen Hollanda’ya gittiler. 2008 yılında çıkarılan yasa hiçbir şekilde dışı ülkelerde siyasi propaganda yapılamaz diyor. Kendileri getirdiler bu yasayı. Okulda, camide siyaset tutmadı. Hayırcılara terör suçlaması da tutmadı. Kutsal topraklardaki umre görüntüleri de tutmadı. Bir yerlerle kavga etmek lazım. Dış ülkelerle kavga edip evet’i arttırma derdindeler. AKP milletvekili bu kavgadan karımız oldu, oylar 2 puan arttı dedi. Kendi ağızlarıyla söylüyorlar. Ülkemize reva görülen bu durumu kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiç bir zaman kaoslardan medet ummadık. Ülkeyi bu çıkmaza sokanlardan mutlaka hesabını soracağız” şeklinde konuştu.

Ak Partili bir belediye başkanının ‘Cumhuriyet’i darbe olarak nitelendirmesini sert bir şekilde eleştiren Yüksel; “Referanduma giderken içlerindeki kini dışarı vurmaya başladılar. Bir belediye başkanı utanmadan 1923’te yapılan büyük devrime, kurucu felsefemize, kurucumuza hakaret etmiş, ‘1923 bir darbedir’ demiştir. Evet 1923’te darbe yapılmıştır. Ülkemizi işgal eden emperyalistlere, İngilizlere, Fransızlara, ülkemize düşmanca saldıranlara karşı darbe yapılmıştır, o mu zoruna gidiyor?

İbretle izlemekteyiz. Bir ülkede dış politika, iç politikayla alay edilirse ülkemiz bu şekilde badireden badireye koşar. Almanya’nın Hollanda’nın yaptıkları onlardan çok bizleri üzdü. Biz ülkemiz, bayrağımız adına üzüldük.

Ege denizindeki 18 adayı Yunanistan silah yığınağı haline getirirse yani bir ülke kendi toprağını savunamazsa bu hale gelir. Uçağımız düşürülüyor hesap soran yok, pilotlarımız öldürülüyor hesap soran yok. 18 Adamızı Yunanlılar işgal etti çıt yok. İsrail kara sularımızda petrol arıyor çıt yok. Rusya üç vatan evladını şehit etti çıt yok. Süleyman Şah türbesini kaçıranlardan bunun hesabı mutlaka ve mutlaka sorulacaktır” diye konuştu.

Tarihi birkaç gerçekten de söz eden Yüksel; “İstiklal Savaşı kahramanı Kolsuz Sami Paşa kahramanca işler yapıyor ve savaş sonrasında Büyük Önder tarafından Almanya’ya büyükleçi olarak atanıyor. Vefat ettiğinde, cenazesi önce Berlin’e getiriliyor. Tabutu karşısında tüm Alman bürokratlar saygıyla duruyor, tören düzenliyor ve öyle ülkemize gönderiliyor. Her istasyonda aynı tören tekrarlanıyor. Büyük devlet olmak bu, büyük devlet adamı olmak budur. Bir o zamanki saygınlığa bakın bir de şimdi düştüğümüz duruma bakın. 1923’de kazandığımız büyük devlet özelliğimizi son 15 yılda maalesef kaybettik.

Habur çadır mahkemelerini unutmadık, terörle işbirliği budur. Oslo görüşmelerini unutmadık, İmralı görüşmelerini unutmadık, PKK ile görüşmelerinizi unutmadık, Dolmabahçe görüşmelerini unutmadık, Barzani teröristini davet ettiğinizde, terörist paçavrasını Atatürk Hava Limanında Türk Bayrağı ile yan yana astığınızı unutmadık. Siz bu milletlin aklıyla oynamaya utanmıyor musunuz? Ben herkesin uyanmasını istiyorum. Bu düzmeceyi televizyonlarda 80 milyon izledi. Terörist başı geldi, kırmızı halıda yürütüldü, saraylarda ağırlandı. Barzani’yi Türk Milleti tanımıyor mu? Barzani ömür boyu Türkiye’ye düşmanlık yapmış, teröre destek vermiş, büyümesine çanak tutmuş birisidir. Kimmiş terörle işbirliği yapan?

Ey Türk Milletini sevenler titreyin ve kendinize gelin. Hayır boyun eğmemektir, yürekliliktir, güçtür. Mustafa Kemal ve Milletimiz, Çanakkale’de emperyalizme HAYIR demiştir. Biz hep ‘Hayır’ diyerek güçlü Türk Milleti olduk.

Tek adam rejimine geçit vermeyeceğimizi, tüm kalbimizle HAYIR diyeceğimizi, tüm Belen’e haykırıyoruz. Türkiye’yi karış karış dolaşan tüm vatanseverlere selam eder canı gönülden teşekkür ederim. Türk Milleti Allah’ın verdiği aklı kullanacaktır” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TEBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here