Yönden; “Sarıkamış Şehitlerimizi Şükran, Minnet ve Tazimle Anıyoruz”

0
75

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden; “Sarıkamış Şehitlerimizi Şükran, Minnet ve Tazimle Anıyoruz”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Sarıkamış Harekatından donarak şehit düşen 90 bin askerimizi minnetle andıklarını ifade etti.

Sarıkamış Şehitlerinin ölüm yıldönümünde bir açıklama yapan Kaymakam Yönden; “1. Dünya Savaşı sırasında, 22 Aralık 1914 – 05 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sarıkamış Harekâtı, memleketimizin dört bir yanından, kutsal bildiği değerler uğruna canını feda etmekten çekinmeyerek vatan sevdasıyla vazifeye koşan Mehmetçiğin ölümsüzlük destanıdır.

Bir bıçak kadar keskin olan ayaz ve kurşun olup yağan karın düşman silahından daha çok kayıp verdirdiği Sarıkamış’ta, bedenleri buz tutsa da, üstün bir cesaret örneği sergileyerek tereddüt etmeden son nefeslerine kadar mücadele eden kahraman ecdadımız, aziz hatıralarıyla yüce milletimizin engin gönlünde hak ettikleri yeri almışlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here