Yazar Çelik’ten “Siyah Beyaz Ubuntu”

0
472

kaan metin çelik1İskenderunlu yazar Kaan Metin Çelik son kitabı olan ‘Siyah Beyaz Ubuntu’yu okuyucularıyla buluşturdu. Beş şiir, altı öykü-roman, dokuz tane de boyama kitabı olan Yazar Çelik’in, son kitabı da raflardaki yerini aldı.

Yeni kitabı hakkında bilgiler veren Yazar Çelik; “Okuduğum kitapların gün ışığıyla başlayıp, güneş batımında bittiklerinde bende farklı bir etki bırakıyorlardı. Sonra da tuttuğum notlardan bu kitabın tohumları filizlendi. “Siyah Beyaz Ubuntu” okuduğum kitaplardan ve yazdığım notlarımdan neler çıkmış sizlerle paylaşmak istedim. Kitaplar sonsuzluğuna tutunup yarınlara kalmalı diyorum. Yazdığım yazıların, zaman aşımına uğramayacağını bir yıl sonra da beş yıl sonra da okunur halde olacağını umuyorum.

Okuyucunun belleğinde ebedi bir tat bırakabileceğini, unutulan değil de konuşulan bir dille, okuyucularıma anlatacağını sanıyorum.  Bazen fırtınalardan sonra, bazen hazan yağmurlarından sonra bazen sevinç kimi zaman da hüzünle doğan bu öyküler yılların birikimini ve binlerce insanın hayat hikayelerinden okuyarak derleyip sizlere sunuyorum.

İşte bu kızdığım türden kitaplardan biriyle ben de karşınızdayım. Ama kitap bittikten sonra bana hak vereceğinize inanıyorum bu güzelim öykülerin yıllanmış kitaplarda kaybolmasına gönlüm razı gelmedi. “Siyah Beyaz Ubuntu” kitabı; aslan gibi cesur, tavşan gibi sessiz, yılan gibi çekici, ok gibi delici, baston gibi doğru terazi gibi eşit herkese dağıtıldı.  Bu kitap umarım bütün gönüllere bir nebzede ışık tutar” şeklinde konuştu.

Yazar Çelik, bugüne kadar çıkan kitaplarının basımında kullanılan kağıdın elde edildiği on beş ağaca karşılık altmış beş fidanın doğaya iade edildiğini de vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here