Yardım Tırından ‘Mühimmat Çıktı’ İddiası!

0
56

mühimmat yüklü tır1Türkiye’den Suriye’ye insani yardım taşıdığı ileri sürülen bir TIR’da yapılan aramada; askeri mühimmat, hücum yelekleri, elektronik cihazlar ve bazı yaşam malzemelerinin görüldüğü iddia edildi.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na yapılan ihbar üzerine, bir yardım kuruluşuna ait olduğu ileri sürülen tır, önceki gece Kırıkhan İlçesi Güzelce Jandarma Karakolu yakınlarında durduruldu. Tırda bulunan ve kendisinin MİT görevlisi olduğunu söyleyen kişi, iddiaya göre tırı aratmak istemedi. Buna karşın kontrolden geçirilen tırda, gıda maddeleri arasında gizlenen roket başlıkları ile silah ve mühimmat bulunduğu iddia edildi. Başka bir iddia ise tırın İHH’ya ait olduğuydu!

Silah ve mühimmata el konulup konulmadığı öğrenilemezken, tutanak tutulduktan sonra tırın saat 21.00 sıralarında Kilis yönüne yoluna devam ettiği belirtildi. Jandarmanın olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldığı ileri sürülürken, yetkililer ise olayı henüz doğrulamadı.

Operasyon üzerine İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’i arayıp tırın serbest bırakılmasını istediği öne sürülüyor. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de devreye girdiği yine iddialar arasında.

İHH: ‘Tır’ın Bizimle Alakası Yok!’

İHH ise bahsi geçen bölgede bir yardım tırı ve kurum yetkilisi olmadığını duyurdu. İHH’den yapılan açıklamada; “İHH’nın merkezine de bölgedeki ekiplerine de böyle bir yardım gönderildiğine dair bir bilgi olmadığı gibi, bölge ekiplerimiz Kırıkhan jandarma birimine giderek olay yerinde İHH ile alakalı herhangi bir aracın söz konusu olmadığını teyit etmiştir. Hatay İl Jandarma Komutanlığı avukatlarımıza İHH ile ilgili bir bilgi olmadığını bildirmiştir”  ifadelerine yer verildi.

Tır’ı Durduran Polisler Görevden Alındı

Mühimmat dolu olduğu iddia edilen tır ile ilgili iddialar ve açıklamalar da son bulmuyor. Yine dün edinilen bilgilere göre, Reyhanlı’dan itibaren TIR’ı takip edip Kırıkhan’da durduran polislerin görevden alındığı öğrenildi. TIR’ı takibe alan terör ve organize polislerin olay yerinde oldukları sırada gelen talimatla görevden alındıkları bildirildi. Ardından da Terör ve Organize Şube’den görevli şube müdür yardımcıları ve bazı amirlerin de görev yerlerinin değiştirildiği iddia edildi.

Akgöl: “Yetkililerle Görüştüm, Hukuk Çiğnendi”

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de yaptığı açıklamada hukukun çiğnendiğini belirtti. Saat 21.00 sıralarında TIR’ın durdurulduğu bölgeye gittiğini belirten Akgöl, şu iddialarda bulundu:

“Burada yetkililerle ve Jandarma komutanıyla görüştüm. Savcı olay yerine geliyor TIR’ın aranması için talimat veriyor. Ancak adli kolluk güçleri bu talimata uymuyor ve TIR’da arama yapmıyor. Jandarma komutanı Valilikten kendilerine yazılı talimat geldiği için arama yapmadıklarını söylediler. Böyle bir hukuksuzluk olur mu? Savcı ve jandarma tutanak tutup TIR’ı bırakıyor. İktidarın ve MİT’in kontrolünde Suriye’ye silah ve mühimmat sevkiyatı yapılıyor. Kimse buna dur demiyor!”

CHP’li Eryılmaz: Sevkiyatı Mit Organize Ediyor

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ise Suriye’ye her gün silah, mühimmat sevkiyatı olduğunu, El Kaide ve Özgür Suriye Ordusu’na savaşmak için gidenlerin geçiş yaptığını belirterek; “Tüm bunlar resmi makamların bilgisi dahilinde gerçekleşiyor. Silah ve mühimmat sevkiyatını MİT organize ediyor, valilik ve diğer makamlar da göz yumuyor” iddialarında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here