Yarayıcı; “FETÖ’cüleri Atayan Bürokratların Kaçı İhraç Edilecek?”

0
94

hilmi-yarayici8Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Başbakana FETÖ’cüleri atayan üst bürokratlara bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

Resmi Gazetede yayımlanan HSYK kararlarında ve hazırlanan iddianamelerde FETÖ/PYD’nin insan kaynakları (Personel genel müdürlüğü) ve Teftiş Kurullarını ele geçirdiği tespitini hatırlatan Yarayıcı; İnsan Kaynakları aracılığıyla istediği atama ve terfileri yaptıran, Teftiş Kurulları aracılığıyla da muhalif kişileri baskı altına alan bürokratlara yönelik nasıl bir işlemin yapıldığının merak konusu olduğunu belirterek, bu güne kadar kurumların İnsan Kaynakları ve teftiş kurullarından kaç FETÖ/PDY mensubunun tespit edildiğini ve haklarında nasıl bir işlem yapıldığını sordu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Hükümet tarafından çıkarılan KHK’lar aracılığıyla bugüne kadar 85.000’in üzerinde çalışanın kamudaki görevinden ihraç edildiğini ifade eden CHP’li Vekil Yarayıcı; “Başlangıçta, darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY ile ilişkisi tespit edilen kamu çalışanlarının ihracı hedeflenmiş iken, son aylarda hükümetin kendisine muhalif gördüğü sendika üyelerine yönelik yoğun ihraçlar devreye sokulmuştur” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle meclise sunduğu önergede şu soruları sordu;

“1.Bakanlıklarda ve bağlı birimlerinde insan kaynakları ve teftiş kurullarında, anılan örgüt üyelerinin tespitine yönelik çalışma yapılmış mıdır? Kaç kişi tespit edilmiştir ve haklarında nasıl bir işlem tesis etmiştir?

2.FETÖ/PDY ile ilişkili kamu görevlilerinin atamasını yapan üst düzey bürokratlara yönelik soruşturmanız var mıdır? Varsa bunların kaçı hakkında ihraç kararı uygulanmıştır?

3.Yayınlanan Kanun Hükmümde Kararnamelerle kamuda görev yapan çok sayıda memur ihraç edildi. İhraç edilen kamu görevlileri arasında yer alan 2.400 KESK üyesinin görevden ihracında nasıl bir prosedür izlenmiştir?

4.KHK ile ihraçlarda kamu işyerlerinde ihraç edileceklerin listeleri kimler tarafından hangi kriterler göz önünde bulundurularak hazırlanmaktadır?

5.Hükümete yakın sendika temsilcilerinin hazırladığı listeler doğrultusunda ihraçların gerçekleştirildiği iddiaları doğru mudur?

6.İhraç kararları mahkeme kararlarına mı, istihbarat raporlarına dayalı olarak mı gerçekleştirilmektedir?

7.İhraç kararları mahkeme kararlarına dayanmıyor ise yapılan işlemler evrensel hukuk ilkelerine aykırı değil midir?

8.Kamudan ihraç edilen şahıslara, ihraç gerekçelerinin açıklanmama nedeni nedir?” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here