Göz Göre-Göre İsraf!

0
84

parke döşeme1Milli Servetin Toprağa Gömülmesi Vatandaşı Rahatsız Ediyor

Elektrik şebekelerinin yeraltına döşenmesi sırasında bazı mahallelerde yol kenarlarına 70-80 santimetre eninde kanallar açılarak kablolar bu şekilde yeraltına yerleştirilmişti. Yol boyunca bozulan ve hasar gören bu bölgelerin onarılması gerekirken, yolun tamamının sökülüp yeniden parke döşenmesi büyük bir israfa yol açıyor. Ve bu israf vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Elektrik kablolarının yeraltına döşenmesi için açılan kanallar 70-80 santimetre eninde ancak hasar görmüş parke kilit taşlarının onarılması gerekirken, yerli yerine oturmuş birbirine kaynaşmış sağlam kilit taşlarının yollardan tamamından sökülerek yeniden döşenmesi vatandaşların dikkatlerinden kaçmıyor. Hâlbuki sadece hasar gören parke taşlarının yeniden döşenmesi yeterliyken, yollardaki tüm parke taşlarının baştanbaşa sökülerek yeni parke taşlarının döşenmesiyle maliyet neredeyse sekiz-dokuz kat artıyor.

parke döşeme2

Örneğin 50 metre uzunluğunda 8 metre eninde toplam 400 metre karelik yolun hasar gören 50 metrekarelik bölümünün onarılması yeterliyken yoldaki mevcut sağlam parke kilit taşlarının tamamen sökülerek maliyeti kat-kat artırmak büyük bir israfa da neden oluyor.

Böyle bir uygulamanın hayata geçirilmesinin manidar olduğuna dikkat çeken duyarlı vatandaşlar; “Bizler bu kentin yaşayanları olarak bu akıl ve mantık dışı uygulamaya derhal son verilmesini bekliyoruz. Milli servetin toprağa gömülmesi vatandaşı rahatsız etmektedir. Bu yollara harcanacak fuzuli paralarla başka hizmetler yapılabilir. Har vurup harman savurmanın yeri ve zamanı değildir. Sadece birkaç yıl önce yapılan bu parke yolların baştan aşağı yeniden yapılması büyük külfettir. Zaten parke uygulaması bozulan yerlerin rahatça onarılması için gerçekleştirilmiştir. Şimdi bozulan yerler için tüm sokağın baştan aşağı yenilenmesine bir anlam veremiyoruz” şeklinde görüşlerini belirttiler.

Öte yandan, belediyenin vatandaştan topladığı vergi ve harçların böylesine israf boyutunu aşarak, çarçur edilmesi bir takım söylentilere de yol açmaktadır. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here