Yangın Kontrol Altına Alındı

0
23

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İskenderun ilçesinde çıkış nedeni henüz belirlenemeyen orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

İskenderun’da meydana gelen orman yangınına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere ilçemize gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli; Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Orman Genel Müdür Yardımcısı Şahin Aybal, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte canlı yayında yaptığı açıklamada yangının tüm teknolojik imkan ve kahramanlarımızın güç ve kabiliyetleriyle 22 saatlik yoğun bir çalışmanın neticesinde kontrol altına alındığını belirtti.

Bakan Pakdemirli; “22 saatlik yoğun çalışmanın ardından, Hatay’daki orman yangınını kontrol altına aldık. Kahramanlarımız soğutma çalışmalarına devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Yanan alanların temizlik çalışmasının ardından tekrar ağaçlandırılacağını da kaydeden Bakan Pakdemirli, yangınlarla ilişkili olarak yakalananlarla ilgili ise; “Benzin bidonlu 2 kişi gözaltına alındı. Ancak savcılık tutuklamaya yer olmadığı belirterek serbest bıraktı” dedi.

Bakan Bekir Pakdemirli, İskenderun’daki yangınla mücadeleyi gece boyunca zor sahada koordine etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here