Vekil Dudu; “Ceylanpınar Konusunda Mutlaka Önlem Alınmalı”

0
41

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Suriye’nin Resulayn kasabasında meydana gelen çatışmalarda yaralanan ve zarar gören Ceylanpınarlıların durumunu TBMM’ye taşıdı.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Milletvekili Dudu, Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere Ceylanpınar ile ilgili tek bir söz dahi etmeyen yetkilileri şiddetle eleştirdi.

Ceylanpınar’da çocukların okula gidemediğini, vatandaşların sokağa çıkamadığını ifade eden Milletvekili Dudu; “Günlük yaşam tamamen durmuş durumda. En son olarak da 5 vatandaşımız Suriye tarafından gelen kurşunlardan yaralandı. Şu anda Ceylanpınar’da yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği tamamen ortadan kalkmış durumda. Aylardır dikkatle izliyorum. Hiçbir yetkiliden tek bir ses yok. Sanki Ceylanpınar ilçemiz başka bir dünyada. Sayın Başbakan her fırsatta çadır kentlere gidip, Suriyeli mültecilere konuşma yapıyor. Neden Ceylanlanpınar’da yaşananlarla ilgili tek bir laf etmiyor. Vatandaşlarımızın canına ve malına kasteden kurşunların kimden geldiği belli, ya Suriyeli Muhaliflerin, ya da PYD güçlerinin silahlarından geliyor. Ülkemize tehdit sadece Esad güçlerinin silahlarından gelen kurşunlar mı? Yoksa Sayın Başbakan ÖSO ve PYD güçlerine laf söylemekten imtina etmeye mi çalışıyor?” dedi.

Hükümetin Ceylanpınar konusunda bir an önce önlem alması ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlaması, bu güne kadar meydana gelen maddi zararlarını da karşılaması gerektiğini de kaydeden Milletvekili Dudu, konuyu meclis gündemine taşıyarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şu soruları yöneltti;

“1-Resulayn’da meydana gelen çatışmaların PYD ile ÖSO arasında olduğu bütün dünyanın bildiği bir gerçekliktir. Bu konuda Hükümetimiz ve yetkililerimizden bir tek açıklamanın yapılmamasının nedenleri nelerdir? 2-ÖSO ya da PYD silahlarından atıldığı kesin olarak belli olan mermiler ülkemize bir tehdit olarak kabul edilmemekte midir? 3-Bu mermilerden zarar gören, yaralanan ve okuluna gidemeyen vatandaşlarımız ile ilgili bu güne kadar bir önlem alınmış mıdır? Alınmış ise nelerdir? 4-Her fırsatta sahip çıktığınız Suriyeli muhaliflerin ülkemize verdiği doğrudan ya da dolaylı zarar ve tehditleri Hükümet olarak nasıl değerlendiriyorsunuz? 5-Kuzey Suriye’nin büyük bir kısmına yerleşen PYD ile ilgili neler düşünüyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here