Vekil Dudu Başbakan’a Sordu!

0
59

“Hatay’ı Ve Hataylıları Gözden Çıkarttıysanız, Bunu Açıkça Söyleyin”

mevlüt dudu açıklama26

İhracat ve taşımacılık sektörlerinin Ortadoğu ülkeleri ile yaptığı ticareti TBMM’ye taşıyan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Başbakan, Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Maliye Bakanı’na yazılı soru önergeleri yöneltti. Önergelerde sorunları dile getiren CHP Milletvekili Dudu, Hükümet’in ve ilgili kurumların konu ile ilgili neden hiçbir önlem almadığını sordu.

Soru önergeleri ve Ortadoğu ülkelerine yapılan ticaretteki sorunlarla ilgili bir de yazılı açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Hükümet ve sorumlu Bakanlıklara çok sert eleştirilerde bulundu. Milletvekili Dudu, Başbakan’a; “Hatay’ı ve Hataylıları gözden çıkarttıysanız, bunu açıkça söyleyin” çağrısında bulundu.

Mısır ve Suudi Arabistan’da tırlarımız ve sürücülerinin mahsur kaldığını ve hükümetin bunu çözemediğini hatırlatan Milletvekili Dudu; “Ya bu ülkelerle bizim Hükümetimizin ilişkileri sorunlu, ya da Başbakan daha önceki icraatlarında da görüldüğü gibi Hatay’ı ve Hataylıları gözden çıkardı. Ortadoğu ülkelerine yük taşıyan nakliyecilerimiz ile ihracat yapan işadamlarımızın durumunu sağır sultan bile duydu. Bir tek AKP Hükümeti ve yetkilileri duymuyor ve görmüyor. İnsanlar malvarlıklarını satarak ayakta durmaya çalışıyor” dedi.

AKP Hükümetinin Suriye konusunda yanlış politikalar uyguladığını, bunun cezasını da Hatay Halkının ödemekte olduğunu öne süren Dudu; “Hatay halkının oyları ile seçilen AKP Milletvekillerinin bu konuda hiç ses çıkarmamasını da ayrıca manidar buluyorum. Temsil ettikleri insanların haklarını korumak için seslerini bile çıkarmayan AKP’li siyasetçilere, Hataylılar mutlaka hesap soracaktır. AKP, yanlış politikalarının bedelini Hataylılara ödetmenin karşılığını 1 yıl sonra yapılacak yerel seçimlerde alacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here