Vatan Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayını Açıkladı

0
313

Baysoy; “Ekonomik Bakımdan Gelişmiş Bir İskenderun Hedefliyoruz”

Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanlığı, hafta sonu La Perla Premium Otel’de gerçekleştirdiği basın toplantısıyla İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy’u kamuoyuna tanıttı.

Tanıtım Toplantısına Vatan Partisi Hatay İl Başkanı ve Merkez Karal Kurul Üyesi Yunus Özgür Yıldırım, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, Antakya İlçe Başkanı Av. Edib Hadimoğulları, Dörtyol İlçe Başkanı Recep Şahin ve partililer katılım gösterdi.

Toplantıda kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, daha sonra sözü Vatan Partisi İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım’a bıraktı.

Bugünün tarihi bir gün olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Yıldırım; “Türkiye’yi seçeneksiz bırakmaya çalışıyorlar. Biz Vatan Partisi olarak, işçimize, esnafımıza, üreticimize ve milli sanayicimize seçenek sunuyoruz. Üreticimiz böyle gitmez diyor. Vatan Partisinin sloganlarından birisini de ‘böyle gitmez’ diye belirlemiştik. Bu sloganımızı Türk Milletinin çeşitli kesimleri dile getirmeye başladı. Öte taraftan ülkemize yönelen Amerikan tehditleri var, bu tehditler özellikle, Suriye’nin kuzeyi ve Doğu Akdeniz’de yoğunlaşmıştır. ABD bu bölgelerden Türk Milletini tehdit etmektedir. Bu tehditlere karşı, TSK, Türk polisi ve korucumuz vatanımız, milletimizi can siperane savunmaktadır. İşte bu şartlarda yerel seçimlere gidiyoruz.

Seçenekler içinde ne Cumhur, ne de Millet ittifakının şansı var diyemeyiz. Cumhur ittifakı ekonomide borç batağına batmış durumdadır. Borcu borçla kapatma döneminin bittiğini bilmiyor, üretim ekonomisini kavramış değildir. Millet ittifakı tarafında ise Türkiye düşmanlarına sıcak bakan bir ittifak vardır. Doğu Akdeniz’de İsrail, Venezuela meselesinde Amerika’nın yanında tavır koyan, en önemlisi ise PKK’nın siyasi partisi olana HDP ile işbirliğini açıkça yapan bir millet ittifakı vardır. Türkiye’nin geleceğinde ne borç batağında boğulma, ne de bölünme diye seçeneği yoktur. Türkiye’nin tek seçeneği üretim ekonomisine geçerek aşmak ve vatan bütünlüğünü korumaktır. Bu tek seçenek Vatan Partisinin bünyesinde vücut bulmuştur” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Toplantıda son olarak söz alan İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy; “Ben İskenderun için seçenek olarak Vatan Partisinden belediye başkan adayı oldum. Sistemin partileri İskenderun’da belediye başkanlığı yapmış ve seçenek olmadıklarını göstermişlerdir” dedi.

Belediye Başkanı olması halinde hayata geçireceği projeleri de sıralayan Baysoy; “Bizim çok sayıda projelerimiz var. Canlı bir İskenderun, ekonomik bakımdan gelişmiş bir İskenderun hedefliyoruz. Yani saat akşam yedide dükkanların kapanıp, in, cin top oynayan bir İskenderun istemiyoruz. Esnafı ile, işçisi ile, tüccarı ile, emeklisi ile canlı bir şehir öngörüyoruz. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için temel şiarımız üreten Türkiye, dedik ve bu doğrultuda adımlarımız olacaktır. Ranta dayalı değil, insanı merkeze alan, halk yararına, halkçı belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz. Halkçı belediyeciliğin içini doldurmak gerekiyor. İktidar partisinin belediye başkanı İskenderun’a bir çözüm olamamıştır. İktidar partisi olmasına rağmen İskenderun belediye başkanının İskenderun’a kattığı bir şey yoktur. Diğer ittifak’ın da İskenderun’a verecek bir katkısı olmayacaktır. İskenderun belediyesi yapmadıklarını büyükşehir yasasının arkasına sığınarak çözemediğini belirtmektedir. Oysa iktidar partisinin bir belediye başkanının daha çok icraat yapması gerekiyordu. Bunlar yapamaz, bunların belediyecilik anlayışı halkçı ve emekten yana değildir.

Bizim on maddelik İskenderun için projemiz bulunmaktadır. Belediye özel sektörle birlikte iktisadi işletmeler kuracaktır. Belediyenin işlerini bu iktisadi işletmelerle yapacağız. Bu işletmeler İskenderun’a ticari bir değer kazandırırken, aynı zamanda istihdama da büyük katkıları olacaktır. Bugün belediye hizmetleri taşeron aracılığıyla yapılmaktadır. Bu taşeron şirketler hizmetleri sağlıklı yapmakta, denetilmemekte ve işçileri çok az ücretle çalıştırmaktadır.

Biz kıyı şehriyiz ve kıyılarımızdan yeterince yararlanamıyoruz. İskenderun halkı kıyı şeridi ve denizinden yararlanamamaktadır. Balıkça barınağı dediğimiz yerde bir marina hedefliyoruz. Bunlar birbiri ile bağlantılı ve bunu gerçekleştirdiğimizde turizmi canlandıracağız.

Deniz taşımacılığını hedefliyoruz. Taşucu, Adana ve Mersin’e taşımacılık yapılabilir. Zamanla Suriye, Lübnan ve Kıbrıs projelerimizin içindedir. Deniz otobüsü seferleri yapılabilir.

Ulusal ve uluslar arası firmaları bir araya getirecek bir fuar olayını gerçekleştirme projemiz vardır. Bu fuar projesinin hizmeti iç piyasayı canlandırmak ve dışarıdan ekonomik bir girdi sağlamaktır.

Sanayiyi güçlendirmek, özellikle makine sanayiyi İskenderun’a kazandırmak için çalışmalar yapacağız. Gerekli alt yapı ve lobileri İskenderun’a getirtmeye çalışacağız.

Belediyenin kentsel ve kamusal alanda çalışmaları yapacaktır. Yerel kaynaklarından istihdam yaratacağız. Yani dışarıdan belediye de taşeron firma iş yapmayacaktır. Belediyeler hep dışarıdan firmalar vermiş ve onlar buradan yararlanmıştır. Bizim önceliğimiz İskenderun esnafı, İskenderun tüccarı ve İskenderun insanı bu işleri yapacaktır.

Taşeron işçilerinin özlük hakları iyileştirilerek, hak ettiği ücretler verilecektir. Şehir toplu taşıma işlerine yöneleceğiz ve çözüm için çalışmalar yapacağız. Öğrencilerimiz için belediye tarafından yurtlar yapılarak, öğrencilerimizin daha sağlık eğitim, daha sağlıklı yaşam için projelerimiz olacaktır. Belediye meclisi dışına bir de halk meclisi şeklinde çalışmaların olması gerektiğini düşünüyoruz. Halkın içinden her mahalleden danışma kurulu şeklinde değerlendirebiliriz” şeklinde maddeler halinde projelerini sıraladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here