Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım; “Türk Milleti, Bölünmeye HAYIR Diyor”

0
355

vatan partisi açıklama21Referanduma 2 ay kala süreci değerlendiren Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, ülkenin ‘evet’çiler ve ‘hayır’cılar şeklinde ikiye bölünmeye çalışıldığını savundu.

Yapılan anketlerde de, gerçekleştirilen ziyaretlerde de Hayır oylarının ağır bastığını ifade eden Yıldırım, bunu AKP ve MHP yöneticilerinin de gördüğünü kaydederek; “Bu nedenle dengeleri bozuldu. Dillerini kontrol edemez hale geldiler. Türk milletinin edebine ve görgüsüne sığmayan konuşma ve davranışları milletçe izlenmektedir. Bizim edep ve terbiye dışı alanda onlarla yarışma isteğimiz de yoktur, yeteneğimiz de yoktur. Başkanlık Sistemine Hayır dediğimiz gibi, Sövgüye de Hayır diyoruz!  Terbiyesizliğe, yalana, kavgaya da Hayır diyoruz!” şeklinde konuştu.

Evet diyenleri asla ötekileştirmediklerini ifade eden Yıldırım, onların vatanseverliklerine güvendiklerini ve onları iki ay içinde Başkanlık Sistemine Hayır demeye ikna edeceklerini savundu.  Evet çağrısında bulunan AKP ve MHP’nin asla düşmanları olmadıklarını belirten Yıldırım; “Bu partilerimizin yönetimlerini şehit askerlerimizin ve polislerimizin cenaze törenlerindeki gibi omuz omuza durmaya davet ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin, İstiklâl Savaşından sonra en zorlu koşulların içinde olduğunu savunan Yıldırım; “Türk Milletini Mehmetçiğimizin ve Polisimizin arkasında birleştirmek varken, Anayasa çatışmalarında bölmenin anlamı nedir? Bakın Başkanlık sistemi dayatmasının getirdiği bu bölünme ortamında PKK ellerini ovuşturuyor, FETÖ pek memnun, IŞİD azgınlaşıyor, ABD fırsat kolluyor. Ancak başaramayacaklar! Türk Milleti, Bölünmeye HAYIR diyor! Huzursuzluğa ve Ekonomik Çıkmaza HAYIR diyor! İki Yıllık Kararsızlık ve Kargaşalığa Hayır!” dedi.

Konuşmasında vatandaşlara seslenen Yıldırım; “Başkanlık huzur getirmez. Başkanlık ekonomiye çözüm getirmez. Başkanlık birlik getirmez. Başkanlık sistemiyle Güçlü Hükümet kurulmaz. Çünkü Başkanlık Sistemi, meclisin yetkilerini biçiyor, Hükümeti meclisten koparıyor ve Cumhurbaşkanını yalnızlaştırıyor. Büyük Türk Milleti, birlik, huzur ve geçim için ‘hayır’da birleş!” dedi.

Sistemi Milletin Oylarıyla Mahkum Edelim

Meclisten geçen Başkanlık Sisteminin, Anayasanın temeline aykırı olduğunu ve usul açısından da oylamalarda Meclis içtüzüğünün çiğnendiğini kaydeden Yıldırım, buna rağmen “Anayasa Mahkemesine başvurulmasın, Başkanlık Sistemi girişimini Milletin oyları ile mahkum edelim” çağrısında bulundu.

AKP yönetiminin halk oylamasını kaybettiğini gördüğünü ve umudunu Anayasa Mahkemesinden iptal kararı çıkmasına bağladığını savunan Yıldırım; “Onlara fırsat vermeyelim. Başkanlık Sistemiyle milletin önünde hesaplaşalım. Başkanlık Sistemi girişimini milletin oylarıyla mahkum edelim. Bu halk oylamasını Türk milleti kazanacaktır” dedi.

Yüzlerce Milliyetçi Vatan Partisi’ne Katıldı

Vatan bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutanların birleştiğini söyleyen Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım; “Diyarbakır’da AKP ve HDP’den istifa eden yüzlerce vatandaşımız geçen ay Vatan Partisi’ne katılmıştı. Ve şimdi de Kars’ın Milliyetçi önderlerinden, MHP’li eski Belediye Başkanı Tuncay Mutluer ve yüzlerce Milliyetçi, MHP’den istifa ederek, Vatan Partisi safındaki yerlerini aldılar. Bütün vatanseverlerin Vatan Partisi’nde toplanması eğilimi bütün ülke düzleminde çığ gibi büyüyor” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here