Ertem; “Ülkeyi Bölmeyi Arzulayanların Hevesi Kursağında Kalacaktır”

0
84

birol ertem (6)Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, referandum sürecinde hükümetin izlediği politikayı sert bir dille eleştirdi.

Hükümeti, yeni anayasanın neler getirdiğini anlatamamakla ve bundan dolayı da karşı tarafa yüklenmekle suçlayan Milletvekili Ertem; “Halkı korkut, kandır, yalan söyle. Diktatörlüğü getirmek için her türlü çamuru at. Terör örgütleri ile vatanını, milletini seven insanlarımızı özdeşleştir, referanduma ilişkin “Hayır diyenlerin konumu, 15 Temmuz’un yanında yer almaktadır” de oylarını arttırmaya çalış. Ülkeyi yönetenler önce yeni anayasanın neler getirdiklerini vatandaşlarımıza anlatabilsinler. Anlatamadıkları için kendi yaptıklarını karşı tarafa yüklemek ayıptır” şeklinde konuştu.

Terörü Bitirmek Elinizdeyse, Akan Kanı Niçin Durduramıyorsunuz?

 ‘Hayır’ oyu verecekleri karalayarak düşünceleri değiştiremeyeceklerini vurgulayan CHP’li Vekil Ertem; “Ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan vatandaşlarımızı terör örgütleri ile birlikte hareket ediyor konumuna getirmek zamanında onlarla ortak paydası olan AKP’lileri gülünç duruma düşürmektedir. Daha geçtiğimiz hafta ağzındaki baklayı ortaya çıkaran AKP Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş’un  ‘Evet oyu verirseniz terörün sesi kesilir’ sözleri de kendi işbirliklerini ispatlamaktadır. O zaman şehit ailesi sormayacak mı “Madem terörü bitirmek elinizde akan kanı niçin durdurmuyorsunuz?”

‘Hayır’ oyu verecekleri karalayarak, kötüleyerek vatandaşlarımızın düşüncelerini değiştiremeyeceksiniz. Halkımız her zaman doğrudan, demokrasiden yana olacaktır. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz’ın da Evet demediği bir ortamda bu ülkeyi bölmeyi arzulayanların hevesi kursağında kalacaktır. Tek adamın yönetmek istediği bir kukla asla olmayacaktır!” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here