Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Hatay Halkıyla Buluştu

0
84

doğu perinçek1“Komşumuza Terör Değil, Sevgi ve Kardeşlik İhraç Edeceğiz”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bölgede gerçekleştirdiği mitinglerin ardından ilimizde düzenlenen bir kahvaltıda halkla buluştu. Harbiye’de düzenlenen etkinlikte Hatay halkıyla buluşan Perinçek’in toplantısına 500’ün üzerinde muhtar, sendikacı, aydın ve vatandaş katıldı. Burada konuşan Perinçek’in sözleri sürekli ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları ve alkışlarla kesildi.

Perinçek özellikle Türkiye krizinin altında yatan nedenler konusunda açıklamalarda bulundu. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmelerinden de bahseden Perinçek, iki ülkenin çıkarları meselesinde aynı düşündüklerini de belirtti.

Hataylıların üretimin öncüleri olacağına işaret eden Perinçek; “Hatay halkı üretimi çalışkanlıkları ile başaracaktır. İkincisi Suriye’yi bölemezler, Çünkü Suriye’de Beşar Esad Amerikan emperyalizmini, direnerek, aslanlar gibi yerle bir etti. Kahraman Suriye halkı Amerikan emperyalizmi sırtını yerine getirdi. Tayyip Erdoğanlar Türkiye’den Suriye’ye terör ihraç ettiler. Komşumuzun evini yaktılar. Halkını katlettiler. Biz Vatan Partisi olarak, geliyoruz ve Türkiye’deki bütün terör kamplarını kapatacağız. Komşumuza artık terör değil gül ihraç edeceğiz. Sevgi ve kardeşlik ihraç edeceğiz. Sınırlarımızdan terörist değil ticaret geçecektir. Sınırlarımızı kaldıracağız, mayınları ve tel örgüleri temizleyeceğiz. Akrabalar ve kardeşler kavuşacak ve birbirlerine sarılacaktır. Suriye ile pasaport ve sınırları kaldıracağız. Bu nereden çıktı diyeceksiniz? İki ay önce Sayın Esad ile buluştuk. Suriye bölücü terörü ağır ve ciddi bir tehdit olarak görmektedir. ‘Temizleyelim bunları, barış ve kardeşlik kuralım’ diyorlar. Diğer yandan ekonomik işbirliği anlaşması yaptık. ‘Sınırları kaldıralım, Türkiye-Suriye ilişkilerini hemen düzenleyelim!’

doğu perinçek2

Atatürk’ün Projesini Hayata Geçireceğiz

Atatürk’ün Türkiye-Suriye-Irak konfederasyon planları vardı. Türkiye-Suriye ve Irak birlikte yaşama planlarını Atatürk yapmıştı. İşte Vatan Partisinin iktidar olacağı günlerde işte o planlar gündeme gelmektedir. Suriye’de de böyle özlemler vardır. Türkiye, İran, Azerbaycan ve Irak olarak bir Batı Asya birliği kuracağız. Bunları görüştük, yani yedi ülke yedi deniz Mısırı da kattığınızda bu yedi ülke ve yedi deniz projesini hayata geçireceğiz. Vatan Partisi bu projeyi gerçekleştirecektir. Suriye ve Türkiye buna önderlik edecektir.

Bu hükümetten kurtulup, Vatan Partisinin ‘Yedi Ülke, Yedi Deniz Projesi’ni düşünün, dünyanın, Amerika’sı, Avrupa’sı, Çin’i, Rusya ve diğer Asya ülkelerini kattığınızda dünyanın en büyük ekonomilerinden birini yaratırız. Petrolü, doğalgazı ve Türkiye’de insan kaynakları ile medeniyet topraklarının insanları kendilerine büyük bir gelecek kurarlar. Bu proje masal değildir. Bu Ortadoğu’nun eşiğinde olduğu bir projedir.

AKP, CHP, MHP’nin tabanındaki kardeşlerime sesleniyorum; Türkiye’nin önünde bir tek çözüm vardır. Üretim Ekonomisi ve Vatanın Bütünlüğüdür. Türkiye’nin bir tek programı vardır, Atatürk’ün 1930’larda dile getirdiği altı oktur. Bu program bütün Ortadoğu ve hepimiz için geçerlidir.

Bizim sizlerle yedi yıllık bir hasretimiz vardır. Vatan Partisinin yöneticilerini o zaman İşçi Partisi yöneticilerini hapislere atmaya kalktılar. Türk Silahlı Kuvvetlerin yiğit evlatlarını içeriye attılar. Niçin, Türkiye’nin birliğini savunduğumuz için! Bu Vatan Partisinin başarısıdır. Duvarları yıktık ve Türkiye’yi özgürleştirdik.

Siz Hatay insanları en verici insanlardır. Siz bu ülkenin özgürlüğü, kardeşliği ve bağımsızlığı için içinizden evlatlarınızı şehit verdiniz. Gezi direnişimizin yıldönümüdür. Türkiye’de halk hareketi başladı ve siz o halk hareketinin fedailerisiniz. Onlar bizim ölümsüz meşalelerimiz, onlar bize ışık tutuyor, onlar bizim onurumuzdur. Onların analarını, babalarını ve dedelerini bu güzel evlat yetiştirdikleri için kutluyoruz” dedi.

doğu perinçek3

Eğit-Donat Projesi Kaldırılmalı

Vatan Partisi Hatay Milletvekili birinci sıra adayı Muhsin Arslan da Genel Başkan Perinçek’in ardından daha çok bölgeyi ilgilendiren konularda konuşmalarını yaptı. AKP hükümetinin izlediği dış politikayı eleştiren Arslan; “Koalisyon güçlerinin emellerini gerçekleştirecekleri yumuşak karın sadece Hatay’da kalmıştır. Bu konuda ülkemizde ve özde Hatay’da başlatılan emperyalizmin ve uşaklarının başlattığı bu EĞİT-DONAT projesinin amacı budur. Bu konuda partilerini bağlayan yetkili bir ağızdan EĞİT-DONAT projesine karşı olduğunu Vatan Partisi hariç hiç bir parti açıklamamıştır. İŞİD teröristleri 2011 yılından bu yana Hatay ve diğer güney illerinde tedavi edilip her tülü lojistik destek almaktadırlar. Sınır kapılarımız ve sınırlarımız siyasi iktidarın baskısıyla bu terör güçlerinin rahatça girip çıkacakları bir konuma getirmiştir.

Irak’ta, Suriye’de, Yemen’de, Filistin’de devam eden soykırıma varan katliamlar karşısında hiç bir karşı çıkışın olmaması halkların kardeşliğini savunan HDP’ye ayrıca CHP ve MHP’ye, Vatan Partisi hariç diğer siyasi oluşumlara neşe mi veriyor?

11 Mayıs’ta Reyhanlı katliamını Reyhanlı’da Vatan Partisi olarak kınadık ama maalesef hiç bir siyasi parti orada bu kınamayı gerçekleştiremedi ve Reyhanlı’ya bile gelmedi. Orda ölen canlar bizim canlarımız değil midir? Bu koşullar altıda Hatay ekonomisi çiftçisiyle, sanayicisiyle, esnafıyla ve özellikle nakliyecisiyle can çekişmektedir. İşsizlik hat safhadadır, insanlar geçinmek için ne yapacaklarını şaşırmış durumdadır. Sınır ticareti tamamen bitmiştir. Turizm; var olan İŞİD tehlikesinden dolayı tamamen durmuştur.

2011 yılına kadar göç eden bir ilimiz olan Hatay 2011 yılından sonra en çok göç veren il olmuştur. Sınır kapılarının kapanmasından dolayı nakliyeciler ve iflas etmiş ya da iflasın eşiğine gelmişlerdir. Koalisyon güçleri ve yerli iş birlikçileri tarafından mobilize edilen İŞİD teröristleri Hatay’ın her yerinde örgütlü olarak hücre evlerinde yaşamaktadırlar. Hataylının canı, malı, ırzı çok büyük bir tehlike altındadır. Hataylının yaşam kalitesi bu tehlike yüzünden en alt seviyeye düşmüştür.

doğu perinçek1

IŞİD’lemi, Esad’lamı Görüşmeler Yapılacak

Şimdi Hataylılardan oy isteyen AKP’lilere, CHP’lilere, MHP’lilere, HDP’lilere Hataylılar olarak şunu soruyoruz. Seçimden sonra oluşacak yeni hükümette bu kapıların açılması ve Ortadoğu’da ticaretin yeniden geliştirilmesi için halkları katleden, soykırım yapan, kafa kesip onunla top oynayan, insan ciğeri yiyen, vahşi sözünün bile yetersiz kaldığı İŞİD’le mi yoksa vatanını aslanlar gibi savunan çağımızın Mustafa Kemal’i Sayın Beşar Esad’la mı görüşme yapılacak? Bizim tavrımız bu konuda nettir. Biz Beşar Esad’la Hataylıların bu problemini çözeceğiz. İnsanların canlarını alan namuslarını kıran bu teröristlere karşı iseniz yani emperyalizme karşı iseniz Hatay halkı ve Türkiye sizden seçimden önce bir açıklama bekliyor.

Vatan Partililer gibi yürekli olun ve bu açıklamayı yapın, sessiz kalarak halkı kandırmayın. Bütün bu anlattıklarımız ışığında Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in ve Sayın Beşar Esad’ın baş danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yuva’nın katılımlarıyla; Türkiye’de ve Hatay’da uygulanan komşulara terör ihraç eden EĞİT-DONAT projesinin kaldırılması için, Hatay’da ve Türkiye’nin diğer illerinde oluşturulan tüm terör kamplarının kaldırılması için, sınırlarımızdan terör değil kardeşlik, barış ve ticaretin akması için Dünya’ya ve Türkiye’ye buradan bir mesaj veriyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here