Uzun Yaşamak, İnsanım Diyebilmek (5)

0
36

Değerli okurlarım, attığım başlığın içeriğinde güzel olmakla birlikte o kadar zor şeyler var ki, bu köşeye sıkıştıramayız. Sıkıştırdığımız kadar. İnsanım demek, insan oldum diyebilmek önemli kavramlardır ve de hakkını vermek şarttır…

Bizleri insanlıktan çıkaran zaaflarımızdan arınabilmek, şişmiş egolarımızın esaretinden kurtulabilmek, aklımızı hırsımızın önüne geçirebilmek, kendimiz için istemediğimizi, başkaları için de istememek, hak ararken, başkalarının hakkını gasp etmek, arzularımızın doruklarından inebilmek, hatalarımızla, günahlarımızla yüzleşebilmek…

Eğer, insan olmak ya da insan oldum diyebilmek bu kadar kolay olsaydı, sudan nedenlerle birbirimizin canını alır, gözünü oyar mıydık? Birbirimizi gömmek için, tırnaklarımızla bu kadar derin çukurlar kazıp üzerine çimen tohumları eker miydik?

Para hırsı, haset, kıskançlık, riyakarlık, istismar, saraylar, uçaklar, ölümcül bir virüs içimizi boşaltır ve de çürütür müydü? Bütün camialar cadı kazanı gibi kaynar mıydı? Türk sporu böylesine yer ile yeksan olur muydu?

Son günlerde bazı yüksek tempoda sesler duyuyoruz. Ne diyorlardı?  Bir gece ansızın gelebiliriz! Uzun yıllar önce bir muhterem aynen şunları söylemiş: “Padişaha söyleyin, benim şeyime güvenip de savaş açmasın…”

Milletimiz de böyle gereksiz bir şeyi istemediği gibi, barış yoluyla halledilecek bir mesele olduğu da herkesin malumu. Ortadoğu bataklığına saplanmanın, gençlerimizi telef etmenin, ocaklara yeniden ateş düşürmenin koltuğu kurtarmak için zam üstüne zam yapmanın bir anlamı var mı sizce?

Senin Emevi Camiinde ne işin var? Ülkemizde hastaneden çok, okullardan daha fazla cami var ve üstelik namaz kılan da yok. Dininden soğuttunuz insanları. Yazıklar olsun!

Gönülden, yüreklerden söz etmek istiyordum ya, şimdi devam edelim. Burada maddiyat söz konusu değildir. İnsan gönlünün dopdolu olmasından yani maneviyattan söz etmek istiyorum. Sevgimizde, güzellikler de, hepsi orada. Eğer orası da viran olursa, YANDIK…

O gönül, sevmek, aşık olmak, nasıl bir şeyse, ölüm onun önünde secde eder. En güzel şey sağlıklı ve adam gibi yaşamaktır. Her şey olmasa bile, bazı şeyler elimizde. İyi niyetli olursak her şey lehimize değişebilir. Hepinize sağlıklı uzun ömürler ve adam gibi yaşam dilerim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here