Üzgünüz Oy Vermeyeceğiz!

0
132

akp istifa1Ak Parti İskenderun’da ‘Toplu İstifa’ şoku! Ak Parti eski Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Aflaz, yaklaşık 150 kişiyle partiden istifa ettiklerini kamuoyuna duyurdu

Ak Parti İskenderun’da geçtiğimiz hafta sonu ‘Toplu İstifa’ şoku yaşandı. Kendilerine en fazla ihtiyaç duyulduğu bir dönemde Hatay’daki bu diktatör yönetim yüzünden istifa etiklerini kamuoyuna duyuran bir grup istifa dilekçelerini parti binasına verdi.

Geçtiğimiz hafta sonu parti binası önünde yaklaşık 25 kişilik bir grupla toplanan Ak Parti eski Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Aflaz, basın bildirisi okuyarak partiden istifa ettiklerini açıkladı. Açıklamasında Adalet Bakanlığı yapmış birinin adaletsiz bir şekilde genel merkezi arayarak İskenderun Belediye Başkan Adayını değiştirdiğine vurgu yapan Aflaz; “Üzülerek diyoruz ki; sevdiğimiz, uğrunda yıllarımızı verdiğimiz partiye, adaletsiz eski bakan ve Orhan Karasayar’ın yüzünden oy vermeyeceğiz ve yaklaşık 150 arkadaşımızla partiden istifa edeceğiz” dedi.

Hatay’da akıl almaz kararlar alındığını ve kendilerinin adeta istifaya zorlandığını kaydeden Aflaz açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“Ak Parti’nin kurulduğu günden bu güne hizmet eden ve bu davaya inanan birçok arkadaşımızla beraber demokratik hakkımızı kullanmak için buradayız. Bizim başbakana ve partimize sevdamızdan kesinlikle bir eksilme yoktur. Çünkü bizler Başbakan’a güvenerek gençliğimizin baharında kimsenin inanmadığı dönemde inanıp kendisiyle yola çıktık. Ülkenin o günlerde bulunduğu kaos ortamından kurtarılabilmesi, istikrar ve huzuru sağlanmasına yardımcı olabilmek adına bir karınca gibi gece-gündüz çalışarak, hiçbir zaman kendi bireysel menfaatlerimizi partimizin önünde görmeden hedefe doğru çalışıp durduk. Ancak bugün geldiğimiz noktada, bizlere, bizden dediğimiz ve daha sonra firavunlaşan insanların gece operasyonuna karşı çıkmak için buradayız.

akp istifa2

Gece Operasyonuyla İsim Değişti!

24 Ocak 2014 tarihinde Ak Parti Genel merkezi İskenderun Belediye Başkan Adayını Mehmet Soydan olarak açıkladı. Eski Bakan Sadullah Ergin’in resmi açıklamadan saatler öncesinde Mehmet Soydan’ı arayarak ‘Hayırlı olsun, adaylığın birazdan açıklanacak’ diyerek tebrik etmesine şahit olduk. Bizler tebrikleri kabul ederken, bizlere operasyon düzenlendiğini nereden bilecektik? Nereden bilecektik ki; Adalet Bakanlığı yapmış bir kişinin adaletsiz bir şekilde genel merkezi arayarak ismi değiştireceğini? Sorarım size; Adalet Bakanlığı yapmış bir kişiden adaletsiz bir tavır göstererek tehdit ve şantajlara boyun eğeceğini düşünebilir miydiniz? Nedir Sayın Bakan sizlere yapılan tehdit ve şantajlar, anlayabilmiş değiliz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan değil midir ‘Tehdit ve şantajlara boyun eğmeyeceğiz’ söylemini dillendiren?

Bu mesele sadece Soydan meselesi olmaktan çıkmıştır. İnandığımız, uğrunda yıllarımızı verdiğimiz partimiz Hatay’da akıl almaz kararlar alarak bizleri adeta istifaya zorlar hale gelmiştir. Sayın Adaletsiz Eski Bakana soruyoruz; bugün tüm şehirde, Milletvekili Orhan Karasayar’ın ve şimdi birbirine düşmüş bazı aday adayı arkadaşların ‘adayı değiştirmezseniz istifa ederiz’ dediği ve bundan dolayı da hızlı bir şekilde geri adım atığınız iddia ediliyor. Nedir sizdeki bu korku, korkunun ecele faydası var mıdır? Yarın sizi tehdit ve şantaj edenler meclis listesine giremeyince istifa ederlerse ne değişmiş olacak? Peki, siz değil misiniz Genel Merkez SKM Başkanını arayıp ‘İskenderun adayında sıkıntı var değiştirmemiz lazım’ diyen? Sonrada da Soydan’ın ismini Başbakan değiştirdi diye söyleyen?

Yıllardır hep aynı yalanlar söylenip duruluyor. 2011 yılında Orhan Karasayar bu memlekete çok hizmet etmiş ve hizmetlerden yolda yürüyemez hale gelmiş gibi tekrar aday yaptınız. O dönemde teşkilatta ayaklanmalar olunca ‘Ben yapmadım, Başbakan yaptı’ diyen yine siz değil misiniz? Başbakanımızın hiç işi gücü yok sadece İskenderun’un adayları ile mi uğraşıyor?

akp istifa3

Kendinizi Kral İlan Ettiniz!

Hep aynı yalanlarla 14 yıldan buyana kendinizi Hatay’da Kral ilan ettiniz. Maalesef kimse çıkıp kral çıplak diyemedi. Bizler bugün zulme rıza göstermemek için ‘Kral artık çıplak’ diyoruz ve sizin gibi firavunlaşan insanların yanında da yer almıyoruz. Bugün yapılan bu gece operasyonlardan dolayı İskenderun’da yerli ve yabancı ayrımı yaptılar. Peki, yarın siz hangi yabancı İskenderunludan oy almayı düşünüyorsunuz?

Üzgünüz Oy Vermeyeceğiz!

Bende yerli bir İskenderunlu olarak yabancı İskenderunluların yanında yer alarak, yerli adaya oy vermeyeceğim. Ak Parti Hatay’da bugüne kadar Başbakanın yaptıklarının tam tersini yaptı. Üzülerek diyoruz ki; sevdiğimiz, uğrunda yıllarımızı verdiğimiz partiye adaletsiz eski bakan ve Orhan Karasayar’ın yüzünden oy vermeyeceğiz ve yaklaşık 150 arkadaşımızla partiden istifa edeceğiz. Bugün buraya gelemeyip bizlerin istifalarını duyan ve aynı bizim gibi zulme rıza göstermeyen partililerimiz de bizlere istifalarını ulaştırdılar. Onların dilekçelerini de teslim edeceğiz.

Ak Parti’de gezip, sonra da başka partiye çalışacak kadar hain değiliz. Ne zaman partiden bu firavunlaşan insanlar gider, tekrar partimize döneriz. Bizlere en fazla ihtiyaç olduğu bir dönemde Hatay’daki bu diktatör yönetim yüzünden istifa ediyoruz çok üzgünüz.

Öncelikle Başbakanımızdan, daha sonra partiye gönül vermiş tüm dava arkadaşlarımızdan helallik istiyoruz. Biz bugüne kadar nasıl dik durmayı becerdik ise yarında devam edeceğiz. Bizlerin yanında olamayıp dik durmayı başaramayan dostlarıma da diyorum ki; ‘Yer Allah’ın, Gök Allah’ın, Mülk Allah’ın Makam Allah’ın!’ Kalın Sağlıcakla!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here