Uyar; “Bize Miras Bıraktığı Değerlere Sonsuza Dek Sahip Çıkacağız”

0
87

anma-chp uyarCumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75. yıldönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Atatürk’ün, çocuklarına daha iyi bir gelecek vermek isteyen milyonların önderi olduğunu vurgulayan Uyar; “İstiklal Savaşı mücadelesini verdikten sonra da Türk halkı özgür, adil ve refah dolu bir yaşam mücadelesine başladı. Atatürk’ün büyük dehası ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet ile gözükmektedir. Cumhuriyet ile Türk milleti kendi kaderinin efendisi oldu, kendi kendini yönetebilme, eşit yurttaşlar olarak kendi kaderine sahip çıkabilme hakkı kazandı. Gerçek örnek Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş destanıdır.

Bugün; Mustafa Kemal’in şahsına ve O’nun bize miras bıraktığı değerlere, Cumhuriyetin en temel ilkelerine, bölünmez bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize saldıranlar bilmelidirler ki; Atatürk, yaptıklarıyla ve hizmetleriyle bu halkın gönlünde erişilemez ve dokunulamaz bir yerdedir. Arkasında bağımsız, çağdaş, laik, demokratik Türkiye’ye sahip çıkacak, ülkesini O’nun açtığı yolda ilerletecek, güçlü ve kararlı bir ulus bırakmıştır. Bu nedenle 10 Kasım, sadece bir anma günü değil, Atatürk’ün devrimlerine ve fikirlerine sahip çıkma günü olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri ve fikirleri ile yaktığı meşale yolumuzu aydınlatmaya her zaman devam edecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here