Civelek; “Atatürk’ü Ölümsüz Kılan Onun Devrimci Dehasıdır”

0
129

anma-civelekİskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, 10 Kasım münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı. Tarihin ileriye doğru akışına ayak uyduramayan, tarihin dışında kalan toplumların, başkasının buyruğu altında yaşamaya ve sonunda yıkılmaya mahkum kalacağına işaret eden Başkan Civelek, Mustafa Kemal Atatürk’ün de devrimci dehasıyla tarihimizi değiştirdiğini söyledi.

Mesajında Cumhuriyetin önemine de değinen Civelek; “Cumhuriyet devrimimize önderlik etmiştir. Batının işgali altındaki toplumu emperyalizme karşı ortak bir iradeyle birleştirerek ve bütünleştirerek ayağa kaldırmıştır.  Çöken Osmanlı İmparatorluğunun yıkıntıları üzerinde bağımsız, laik ve çağdaş bir cumhuriyet ilan etmek bir devrimdir. Bütün mazlum uluslara ve doğu toplumlarına örnek olacak büyük bir toplumsal dönüşümdür.

Yalnız tarihimiz değişmekle kalmadı, talihimiz de değişti. Talihimiz, onun en büyük eseri olan cumhuriyetimizdir. Aklın ve bilimin yol göstericiliğinde sürekli ilerleyen, bizi çağdaş ve uygar dünyanın onurlu, saygın üyesi haline getiren laik ve demokratik cumhuriyetimizdir. Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümsüz kılan ve tarihe mal eden onun devrimci dehasıdır. Aramızdan ayrılışının 75. Yılında sevgiyle, özlemle ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun!” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here