Ünsal; “Öğrenciler ve Öğretmenlerimizin, Sağlığı ve Hakları İçin Mücadele Etmeyi Sürdürüyoruz”

0
58

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Öğrenciler ve Öğretmenlerimizin, Sağlığı ve Hakları İçin Mücadele Etmeyi Sürdürüyoruz”

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, 21 Eylül 2020 tarihinde okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağının açıklanmasının ardından, bunun nasıl olacağı veya olması gerektiği ile ilgili tartışmalar sürerken, bazı değerlendirmelerde bulundu ve Milli eğitim Bakanlığına bir takım sorular yöneltti.

Bazı kesimler, bilinçli şekilde, öğretmenlerin çalışmadan para kazanmak peşinde olduğu ve bunun içinde okulların açılmasını istemedikleri gibi oldukça yanlış, haksız ve yıpratıcı bir görüşü ısrarla savunduğunu ifade eden Ünsal; “Öğretmenler her koşulda çocuğun üstün yararını gözetir ve yaptıkları işin ürettiği toplumsal faydaya dikkat çekerler. Bu nedenle de yüz yüze eğitimin bir an önce başlaması gerektiğini düşünmektedirler. Ancak hem salgının geldiği aşama hem de salgına karşı alınan önlemlerdeki eksiklikler, öğretmenleri ve onların gerçek sendikası olan Eğitim Sen’i toplumsal ve tarihi sorumluluklarından kaynaklanan kimi uyarıları yapmak ve kimi soruları sormak durumunda bırakmaktadır.

Eğitim Sen, okulların sağlıklı şekilde açılmaya hazır olup olmadığının kamuoyu tarafından anlaşılması için aşağıdaki soruları sormaktadır. Gerekli hazırlıkların yapılmadığı, önlemlerin alınmadığı okullarda bu durum mutlaka kurul tarafından kayıt altına alınacaktır. Hiç kimse bizden bu kadar önemli bir konuda izleyici konumunda kalmamızı ve yaşanan eksikliklere sessiz kalmamızı beklememelidir. Öğrencilerimiz, eğitim ve bilim emekçilerinin sağlığı ve hakları için mücadele etmeyi sürdürüyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ünsal, Milli Eğitim Bakanlığına şu soruları sordu;

“1.Seyreltilmiş sınıflarda görev yapacak öğretmenler için ek atama kadrosu alındı mı? 2.Covid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilecek mi? 3.Seyreltilmiş sınıflar için gerekli olan derslikler ve yeni okul binaları hazır mı? 4.Okullara sağlık personeli atandı mı? 5.Her okulda revir hazırlandı mı? Bununla ilgili bir düzenleme yapıldı mı? 6.Temizlik ve dezenfektan için bütçe ayrıldı mı? Bu işleri yapacak personel alındı mı? 7.Öğretmenler ve öğrenciler için yeterli miktarda koruyucu malzeme hazırlandı mı? 8.Okullar salgın için alınacak önlemlere fiziki olarak hazır hale getirildi mi? 9.Okulların öğrenci ve öğretmen lavabo sayısı artırıldı mı? 10.Öğretmen odaları, kantinler, yemekhaneler ve okulların diğer bölümleri fiziki mesafeye uygun hale getirildi mi? 11.Okul pansiyonları ve kapasiteleri fiziki mesafeye uygun hale getirildi mi? 12.Öğretmenler ve öğrencilerin okula ulaşımı için gerekli önlemler alındı mı? 13.Ders içerikleri ve ders araçları yeni normale hazır hale getirildi mi? 14.Öğrencilerin ve öğretmenlerin beslenme gereksinimlerinin karşılanması için gerekli hazırlıklar yapıldı mı?” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here