Ulu Önder Hasret ve Minnetle Anılacak

0
26

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde törenlerle anılacak. İskenderun Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program, çelenk töreni ile başlayacak.

10 Kasım 2023 Cuma günü saat 09.00’da Atatürk Bulvarı, Sahil MTAL Lisesi karşısındaki Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulacak.

Ata’mızın ölümünün 85. yılı nedeniyle 10 Kasım 2023 Cuma günü saat 09.05 ilçemizdeki tüm sivil savunma sirenlerinin iki (2) dakika süre ile sarı ikaz sesi çaldırılacak. Siren sesi eşliğinde Atatürk Anıtında iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve hemen akabinde İstiklal Marşımız okunacak.

Anıt Alanındaki törenin ardından saat 10.00’da Belediye Kültür Sarayında tertip edilecek törene geçilecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak buradaki tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma, Atatürk’ün askeri yönüyle ilgili Garnizon Komutanlığı’nın sunumu ile devam edecek. “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verileceği törende daha sonra Atatürk’ün sevdiği şarkılardan müzik dinletisi gerçekleştirilecek. İskenderun Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Atatürk” adlı oratoryo ile tören sona erecek.

10 Kasım 2023 Cuma günü İskenderun Deniz Müzesi 10.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak halkın ziyaretine açılacak ve Deniz Müzesi Emine Naciye Tevfik Geçici Sergi Salonunda, Hanri Benazus’a ait ‘Atatürk ve Deniz’ konulu resim sergisi düzenlenecek.

Hafta dolayısıyla 10-17 Kasım 2023 tarihleri arasında resmi ve özel kurumlarda anma törenleri düzenlenecek, çeşitli faaliyetler yapılacak. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here