“Üç Aydın İnsanın Asılarak Öldürülmesi Siyasi Katliamdır”

0
47

ihd açıklama11İHD Başkanı Çağlar, Gezmiş, Aslan ve İnan’ı Ölüm Yıldönümlerinde Andı…

Üç aydın insanın asılarak öldürülmesini siyasi bir katliam olarak değerlendiren İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Sadullah Çağlar, her şeye rağmen devrimcilerin son sözlerini söylemediğini belirtti.

Yakın tarihte ülkede unutulmaz bir hukuk faciası yaşandığını savunan İHD Başkanı Çağlar; “Bundan 41 yıl önce gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan siyasi kimliklerinden dolayı idam edilmişlerdir. Neden bu gencecik insanların başları alındı? Onlar sisteme göre ateşle oynamışlardı. Ülkenin bağımsızlığını savunup sömürgeci Amerikan emperyalizmin Türkiye’deki üslerine karşı çıkmışlardı.

Geçmişte 68 kuşağı başta denizler olmak üzere bugün yaşanan geriliği yıllar önce görerek, sisteme baş kaldırmışlardır. Genel olarak Kürt barışının konuşulduğu bir süreçte İstanbul’da yaşanan baskı görüntüleri ülke genelinde ciddi kaygılar yaratmıştır. 6 Mayıs 1972’de üç aydın insanın asılarak öldürülmesi siyasi katliamdır. Bu yurtsever 3 genç halkların özgür ve eşit yaşamı için kendilerini ortaya koymuşlardır.

Deniz Gezmiş ve arkadaşları ‘Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği’ diye ölüme gitmişlerdir. Onlar tarihsel olarak ölümsüzdür. Dava adamları olarak tarihteki yerlerini çoktan almışlardır. Her şeye rağmen devrimciler son sözlerini söylememişlerdir. Bir gün tarih yeniden yazılacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here