Fincanlı Saldırıya Karşı ‘Baretli’ Yürüyüş

0
44

kesk açıklama14Geçtiğimiz günlerde İskenderun Ak Parti binası önünde düzenlenen basın açıklamasında, KESK üyelerine, beş katlı binadan atılan fincanla iki kişinin yaralanması, düzenlenen yürüyüş ve açıklamayla kınandı.

İnönü meydanında toplanan KESK üyeleri, fincanlı saldırıyı, olayın geçtiği yerde protesto etmek amacıyla Ak Parti ilçe binası önüne kadar sloganlarla yürüdü. Şehit Pamir Caddesi ile Beş Temmuz Caddesi üzerinden yürüyerek Ak Partinin İskenderun İlçe binası önünde açıklama yapan KESK üyeleri, beş katlı binadan atılan fincanı, kafalarına taktıkları baretlerle de protesto etti. Buradaki basın açıklamasında konuşan İskenderun KESK dönüm sözcüsü Coşkun Selçuk, fincanlı saldırı sırasında polisin hiçbir şey olmamış gibi hareket ettiğini, yaralıları gördüğü halde ambulans istemediğini savundu ve ambulansı kendilerinin çağırdığını söyledi.

Baskı ve saldırıların kendilerini yıldırmayacağını ve olayın hukuksal takipçisi olacaklarını anlatan Selçuk; “Emniyetin bu tavrından da anlaşılacağı gibi, yapılan bu saldırının daha önce kamu çalışanlarına yönelik uygulamaların bir devamı olduğu açıktır” dedi.

Basın açıklaması için İskenderun’a gelen KESK MYK Üyesi Baki Çınar da, son dönemde Hatay genelinde ve İskenderun özelinde, insanların demokratik haklarını kullanmasına yönelik polis baskısı olduğunu savundu. AKP iktidarının uygulamasını eleştiren Çınar; “AKP, ileri demokrasi adı altında kendisinden farklı düşünen herkesi cezaevine tıkmaya çalışıyor. Buna isyan etmemek mümkün mü? İleri demokrasi, yıldızlı bir yalandır” diye konuştu.

AKP’nin, Ortadoğu’nun kirli oyununda taşeron olarak kullanıldığını, kana bulanan politikaların doğrudan uygulayıcısı olduğunu, Türkiye’nin mevcut iktidar döneminde Suriye konusunda taraf haline getirildiğini, gericiliğin örgütlenip, kurumsallaştırıldığını öne sürün Çınar, Suriye olaylarının bahane edilerek, Türkiye’de, Hatay’da insanların en temel haklarını kullanılmasının  engellenemeyeceğini, insanların bu hakları kullanmaya devam edeceğini de belirtti.

Öte yandan, fincanlı saldırı ile ilgili gözaltına alınan üç kişinin, çıkarıldıkları Cumhuriyet Savcılığında  ifadeleri sonrası serbest bırakıldıkları da öğrenildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here