‘Türk Kızılay’ı Bir Dünya Markasıdır!’

0
85

Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi…

Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi’nin 2013 yılı olağan genel kurul toplantısı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi.

Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi’nde düzenlenen olağan genel kurul toplantısına, Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Edipoğlu, Mevlüt Dudu, Orhan Karasayar, Türk Kızılay’ı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karahan, Türk Kızılay’ı Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Sefa Saygılı, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, Kızılay’ın sadece Türkiye’nin değil dünyanın bir kuruluşu olduğunu söyleyen Matkap, Kızılay’ın bu güne kadar çok saygın çalışmalar yaptığını ve bunun da dünyada kabul gördüğünü ifade ederek bütün toplantılarda kamuoyunun dikkatini çekerek Kızılay’a destek verilmesinin gerektiğini belirtti. Bir dünya kuruluşu olan Türk Kızılay’ının bir buçuk asırlık dev bir çınar olduğunu belirten Matkap; “Başka bir kurum var mı 1,5 asır dayanan? Türk Kızılay’ı çok saygın, çok doğru çalışma yapmış ki bütün dünyada kendini kabul ettirmiş” dedi.

Bölge ve civar coğrafyanın zor bir dönemden geçtiğini anlatan Matkap; “Böyle bir dönemde Kızılay gibi bir kurumumuzun bulunması gerçekten Türkiye adına, dünya adına çok önemli. Bize düşen görev Kızılay’a her zaman katkıda bulunmak… Özellikle siyaset üstü bir kurum olduğu için bütün siyasetçilerin Kızılay’ın yanında olup, her konuda destek olması gerekiyor. Afetler azalmıyor. Doğal afetlerin ne zaman olacağı belli değil ama doğal olmayan afetler de giderek çoğalıyor bu coğrafyada. O konuda Kızılay’a büyük işler düşüyor. Umarım bir an önce çevremizde, Irak’ta, Suriye’de, İran’da bu doğal olmayan felaketler engellenir” diye konuştu. Matkap, CHP’nin sivil toplum örgütlerini önemsediğini ifade ederek, kendisinin de sivil toplum örgütleri ile partisi arasındaki koordinasyonu sağladığını sözlerine ekledi.

Olağan genel kurul toplantısında yaptığı konuşmasında her şeyin bir ihtiyaçtan doğduğunu belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’de; “Demek ki böyle bir şeye ihtiyaç var ki bu kadar geniş katılımlı, geniş bir yelpaze burada toplanmış bulunuyoruz” dedi. Kızılay deyince akla fedakarlık, yardım ve insanları yaşatan kan geldiğini anlatan Belediye Başkanı Civelek; “Bugün ancak bu fedakarlık sayesinde toplumlar ayakta durabiliyor. Fedakârlık sayesinde Türk Kızılay’ı 145 yıldır ayakta ve güçleniyor. Türk Kızılay’ı dünyada marka olmuş” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay ise; “Bugün burada yaradanın hatırına yaratılmışların en mükemmeli olan insanın ıstırabını dindirmek için çaba harcayan insanların oluşturduğu bir topluluktayız” dedi.

Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan da, Türk Kızılay’ının takdire şayan faaliyetler yaptığını ve kurumsallaşmış en iyi yardım örgütü olduğunu belirtti. Vali Yardımcısı Kadim Doğan;  “Karagün dostu Kızılay her zaman dara düşmüş insanların yanındadır” diye konuştu.

Bir anekdotla sözlerine başlayan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su; “Türk Kızılay’ı ihtiyaç sahiplerine yardım yapabilmemiz için bize yol açan kuruluş” şeklinde konuştu.

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da Türk Kızılay’ının dünyanın her yerinde kendisinden yardım bekleyenlere elini uzattığını söylerken, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu da Kızılay’ın kan bağışı desteği ile ülke genelindeki binlerce kişiye can verdiğini kaydetti.

Türk Kızılay’ı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karahan da; “Kızılay yurt dışında da birçok yardıma, felakete her an hazır” şeklinde konuşarak, yapılan çalışmalara değindi. Genel kurulda konuşmaların ardından şube faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here