Türk Gençliği Yarın Bayramını Kutlayacak

0
334

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yarın tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 19 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 09.00’da Anıt Alanında çelenk sunma töreni ile başlayacak olan etkinlikler gün boyu devam edecek.

Ata’nın manevi huzuruna Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından çelenk sunulmasıyla başlayacak olan Anıt Alanındaki tören saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayrağımızın göndere çekilmesi ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunmasıyla devam edecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür V. Ferit Ali Gündel tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının akabinde, hafta boyunca devam eden voleybol, masa tenisi futbol, bocce ve satranç turnuvalarında başarılı olan sporculara ödüllerinin verilmesiyle tören son bulacak.

Resmi törenin ardından gün boyu sahil de Karate-Güreş-Halat-Okçuluk-Yamaç Paraşütü- Ayak Güreşi-Bisiklet gösterileri gerçekleştirilecek.

İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açılan Kitap Sergisi yarına kadar gezilebilecek.

19 Mayıs 2018 Cumartesi günü Askeri Liman’da Sahil Güvenlik Botları ile saat: 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 arasında lise öğrencilerine yönelik gezi yapılacak. Aynı gün Deniz Kuvvetleri’nin modern savaş gemileri, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı kışlasında saat: 10-00-12.00 ile 14.00-17.00 arasında halkımızın ziyaretine açılacak. İskenderun Deniz Müzesi Komutanlığı tarafından da saat: 09.00-17.00 arasında Deniz Müzesi halkımızın ziyaretine ücretsiz olarak açılacak.

18-19 Mayıs 2018 tarihlerinde Gençlik Merkezi binasında yıl içinde yapılan etkinlikler sergilenecek.

18 Mayıs 2018 Cuma günü (bugün) saat:16.00’da İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) tarafından 2.Ulusal Jürili 19 Mayıs Karma Resim Sergisi icra edilecek.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında gençlere seslenen Kaymakam Soytürk; “Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs 1919 tarihinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmesi büyük anlamlar taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, genç kuşaklar marifetiyle gerçekleşeceğinin bir ifadesi olarak bu önemli gün siz gençlere armağan edilmiştir. 19 Mayıs’ın gençlere bayram olarak armağan edilmesi, sizlere verilen değerin yanı sıra, Atatürk’ün ve onun şahsında milletimizin size olan inancını da ortaya koymaktadır. Çünkü sizler bu ülkenin umudu ve geleceğisiniz. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir.

Bu nedenledir ki, bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz. Bizim en temel görevimiz, gençlerimize çok daha kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. Aynı şekilde, dünyamızın bu hızlı değişiminde ülkemiz hızla büyür ve kalkınırken, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en güzel imkânları sunmak da bizim asıl görevlerimizdendir. İnanıyorum ki, gençlerimiz, ülkemizi bugünkü seviyesinden çok daha ileriye götüreceklerdir. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şanlı gün, hem milli mücadelemizin en önemli adımı, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır. Türk gençliğinin, bu ilhamdan aldığı ışıkla Türkiye’ yi aydınlık yarınlara taşıyacağına ve dünyaya örnek olacak uygarlık adımları atacağına inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Bize bu günü armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve tazimle anıyor, gençlerimizin, sporcularımızın ve tüm halkımızın bayramını içten dileklerimle kutluyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here