Türk Futbolunun En Büyük Sorunu Vizyona Bakılmadan Hoca Seçimidir!

0
76

ender tıraş2Antrenörlük alanında da büyük başarılara imza atmak için “UEFA A Antrenör Lisansı Kursu”na katılan Ender Tıraş, birinci etap kursunun çok iyi ve kendisi açısında çok verimli geçtiğini belirtti. Geleceği hakkında açıklamalarda bulundu…

UEFA “A Belgesi” almak için Antrenör Lisansı Kursuna katılan İskenderun’un ender yetiştirdiği milli sporcularımızdan Ender Tıraş, birinci etap kursunun çok iyi ve kendisi açısında çok verimli geçtiğini belirtti. Gelecek ile ilgili hedeflerini de açıklayan Tıraş, bir İskenderunlu olarak antrenörlük görevinde en iyi yerlere gelmek istediğini belirtti.

Antrenörlük alanında da büyük başarılara imza atmak için “UEFA A Antrenör Lisansı Kursu”na katıldığını söyleyen Ender Tıraş; “İki bin üzerinde başvurunun yapıldığı kursa sadece 24 kişi alındı. 24 kişinin arasında yer almak benim için gurur verircidir. Birinci dönem kursu benim açıdan çok iyi ve verimli geçti. Eksikliklerimi gidermek için çok yararlı oldu. Mayıs ayında da ikinci etap kurs başlıyor. Ona da katılıp, sınavda da başarılı olup belgeyi alacağıma inanıyorum.

Fakat ülkemizde bu belgeyi almak yeterli değildir. Asıl sorun bu belgeye sahip olup da takım bulamamaktır. Milli takımda oynadım, 4 dönem antrenörlük yatım. Bugün şunu iyi anladım ki Türk futbolunun en büyük sorunu bilgi, deneyim, donanım ve vizyona bakılmadan hocaların takımın başına geçirilmeleridir. Kulüp yöneticilerinin, ahbap ilişkileri üzerinden hocalar almasıdır. Eğer bu aşılırsa iyi, idealist ve vizyon sahibi antrenörler ortaya çıkacaktır. Türkiye’de antrenörlüğün en büyük handikabını geçen bu üç ay içerisinde öğrendim. Ne yazık ki, futbolculukta bir yere yeteneğin ile gelirsin ama antrenörlükte ise bilgi, donanım, vizyon ve başarı ikinci planda kalıyor” diye konuşarak sitemlerde bulundu. İskenderun’da da çok değerli antrenörlerin olduğuna da vurgu yapan Tıraş, fakat kendilerini geliştirmek adına hiçbir şey yapmadıkları için iyi yerlere gelemediklerinden söz etti.

Sorularımıza samimiyet ve açık yüreklilikle cevap da veren Tıraş; “Yardımcı antrenörlük döneminde İskenderunspor 1967’yi, antrenörlük görevimde ise Payas Belediyespor 1975’i profesyonel lige taşıdık. Payas Belediyespor 1975 takımını namaglûp bir şekilde şampiyon yaptık ve başarı belgesi aldık. Bu benim için onur verici oldu” şeklinde konuştu.

Sorumuz üzerine, Payas Belediyespor 1975’in durumunu da değerlendiren Tıraş; “Payas’ta görev yaptığım süre zarfında tesisleşme ve stat konusunda cefayı biz çektik ama şuanda görüyorum ki sefasını süremiyorlar. Payas, bu bölgede sıralama yapacak potansiyele sahip en iyi takım konumundadır. Sadece profesyonelleşmesi gerekir. İstikrar ve iyi tesisleşme ile çok daha iyi yerlerde olur diye düşünüyorum” dedi.

‘Herhangi bir kulüp ile anlaştınız mı?’ şeklindeki sorumuzda yanıt veren Kılıç; “Hedefi olan, bizi önemseyecek, başarı için emekçinin yanında duran bir kulüpte çalışmak isterim, zaman-zaman görüştüğüm kulüpler var fakat şuanda söz verdiğim veya anlaştığım her hangi bir takım yok” diye konuştu.

Bölge takımlarından bir teklif gelirse değerlendirebileceğini de kaydeden Ender Tıraş; “İskenderun benim sevdamdır! Böyle bir teklif gelse elbette kabul ederim ama şuanda hepsinin başında değerli antrenörler var. Onların hepsine de başarılar diliyorum. Zaten Payas Belediyespor 1975’e giderken, bir hayalim vardı! Onu gerçekleştirememenin burukluğunu yaşıyorum. Benim orada yarım kalan bir işim var. Yükselttiğim çıtayı daha da ileri taşımak gibi. İnanıyorum ki, bir gün mutlaka o takımın başına geçip, o yarım kalan hayallerimi gerçekleştireceğim ümidi halen içimde taşıyorum” dedi. Haber: Zeki KUTLU

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here