Turizm Haftası Kutlama Etkinlikleri Bugün Başlıyor

0
630

Kaymakam Soytürk; “Turizm; Emek, Yoğun Hizmet Veren Bir Sektördür”

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’ bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Turizm Haftası kutlama etkinlikleri bugün Atatürk Anıt Alanında Çelenk Sunma töreni ile başlayacak.

Sabah saat 10.00’da Atatürk Anıt Alanında düzenlenecek tören saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların yapılmasının ardından Yamaç Paraşütü Gösterisi ve hemen akabinde Optimist Yelken Sporcularının Gösterisi gerçekleştirilecek.

Anıt alanındaki törenin ardından saat 11’de İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Şiir Dinletisi, Yöresel Yemek Sunumu ve El Sanatları Sergisi tertip edilecek. 17 Nisan 2018 Salı günü saat 10.30’da İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinde Kitap Sergisi düzenlenecek.

18 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 16.00’da İskenderun Prime Mall AVM’de İlçe Protokolü, Basın ve Turizmciler ile Toplu Sinema İzleme Etkinliği düzenlenecek. Aynı gün akşam saat 20.00’de ise İskenderun Belediye Kültür Sarayında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Gönüllüler Korosu TSM Konseri gerçekleştirilecek.

19 Nisan 2018 Perşembe günü saat 11’de Tekne Gezisi düzenlenecek. 20 Nisan 2018 Cuma günü 09.30 – 17.00 saatleri arasında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampusunda “Turizm de Teknoloji ve İnovasyon” Konulu Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu düzenlenecek. Aynı gün Cuma Namazı Öncesinde (12.00 – 13.00) İskenderun genelindeki tüm camilerde Cami cemaatine vaaz verilecek. Akşam ise Payas Külliyesinde Konuk Akademisyenler ile akşam yemeği programı tertip edilecek.

21 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 09.30’da Akademisyen ve Katılımcılara yönelik Hatay Gezisi ve öğlen Harbiye’de öğle yemeği ikramı yapılacak.

Turizm Haftası münasebetiyle, ayrıca İskenderun Deniz Müzesi 15-22 Nisan 2018 tarihleri arasında öğretmen ve öğrenciler için ücretsiz olacak. Türk Kızılayı Mobil Kan Alma Standı hizmetine devam edecek.

Kaymakam Soytürk; “Turizm Haftası Kutlu Olsun”

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de Turizm Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı. Toplumda farkındalık yaratarak turizm ve turizm unsurlarının önemine dikkat çekmek ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihlerinin Turizm Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Kaymakam Soytürk; “Turizm insanların sürekli yaşadıkları yer dışında yaptıkları seyahatler ve gittikleri yerlerde geçici konaklamasından doğan ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili sosyo-ekonomik faaliyetlerdir. Halkları ve kültürleri birbirine yakınlaştıran turizm, küresel olduğu kadar ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesidir. Yeni yatırım alanları oluşturmak, ürün çeşitliliğini arttırmak ve niteliklerini yükseltmek gerçekleşebilecek önemli hedeflerdir. Seyahat alışkanlıklarının değişmesi, teknolojideki hızlı gelişim ve turizmin giderek çeşitlenmesi, her yıl daha fazla insanın yer değiştirmesine ve dolayısıyla sosyal ve kültürel alışverişin artmasına olanak sağlamaktadır.

Turizm; emek, yoğun hizmet veren bir sektördür. Turizm sektörü vasıtasıyla edinilecek olumlu imaj, iyi bir Türkiye markasıyla uluslararası siyasal-sosyal ve ekonomik tüm gelişim ve oluşumlarda daha üstün bir etki gücü elde edinmemizi sağlayacaktır. Dünyada ve ülkemizde modernleşme ve barışın kurumsallaşmasına turizm sektörünün önemli katkılarda bulunduğunu unutmamamız gerekir. Bu anlamda binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir şehir olan İskenderun,  doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerleriyle turizm konusunda önemli bir yere sahiptir. Turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün tüm dünyada egemen olması dileğiyle, “Turizm Haftası”nı içten dileklerimle kutluyor, sektörün gelişmesine emek veren herkese kolaylıklar ve başarılar diliyorum” şeklinde ifadelere yer verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)