Turan Bozkurt; “Sorun Çok Ancak Hizmet ve Çözüm Yok!”

0
224

Milliyetçi Hareket Partisinden Gazetemize Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, beraberinde bazı meclis üyeleriyle birlikte gazetemizi ziyaret etti. Bozkurt’a ziyaretinde MHP’li Belediye Meclis Üyelerinden Emir Selim Yazar, Adnan İşler ve Osman Çolak eşlik etti.

MHP Heyetini, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli, Yayın Yönetmeni Semir Bağırsakçı ve Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli karşılarken, karşılıklı samimi bir sohbet ortamında geçen ziyarette kentin sorunları hakkında istişarelerde bulunuldu.

Kente hizmet yapılmadığını savunan Milliyetçi Hareket Partisi İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, İskenderun Belediyesinin hiçbir soruna çözüm üretemediğini ve belediyenin asli hizmetlerinin oldukça aksadığını öne sürerek; “Kaldırım işgal sorunu var. Hurdacı sorunu var. Trafik sorunu var. Ancak hizmet yok! Bir belediye ne iş yapar? Belediyenin asli görevlerinden biri şehrin temizliğini sağlamaktır. Bu konuyu yıllardır herkes bir diğerine atıyor.

Envitec İşini Yapmıyorsa Tutanak Tutup, Mahkemeye Vereceksin!

Belediye yetkilileri temizlik işi için ‘Envitec’e verildi, 25 yıllığına’ diyor. Verildiyse şartları ve maddeleri vardır. Onu çalıştıracaksın, onu takip edeceksin, şehri temizleteceksin. Yapmıyorsa, tutanağını tutacaksın, mahkemeye vereceksin. Günleridir kentimizin üzerinde pis bir koku hâkim! Sayın başkan, bu kokuyla ilgili neden tutanak tutmuyorsun? Hiçbir tutanak yok!” şeklinde konuştu.

Kente yapılacak hizmetlerin kurulacak komisyonlar tarafından denetlenmesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Bozkurt, AKP’li meclis üyelerinin de asfalt ve temizlik çalışmalarıyla ilgili bas-bas bağırdığını ancak her ne hikmetse kaldırım işlerinin başlamasının ardından herkesin sustuğunu kaydetti. Bozkurt, niye susulduğunu, ne alınıp ne verildiğini bilemediklerini de altını çizdi.

Tek Kurtuluş Yolu İskenderun’un İl Olması

Güzelim şehir İskenderun’un yıllardır küçüldüğünü daha doğrusu siyaset uğruna küçültüldüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Bozkurt, İskenderun’un tek kurtuluşunun il olmaktan geçtiğini de ifade etti. İskenderun’un küçülmesinde bölge milletvekilleri başta olmak üzere, tüm siyasiler ve işadamlarının da suçu olduğuna işaret eden Bozkurt, İskenderun’un sınırları daraltılırken hiç kimsenin sesini çıkarmadığına değindi.

Bozkurt; “Arsuz ilçe oldu, tamam olsun! Bizim bildiğimiz Arsuz Pirinçlikten sonra Arsuz’du! Sınırı ta buralara kadar çekip 300-350 bin nüfuslu bir şehri küçücük alana hapsetmek tam bir siyasi oyundur. Bir belediye fazla alabilmenin hesapları doğrultusunda yapılan siyasi bir manevradır” dedi.

İskenderun’un artık olması gerektiğini altını özellikle çizen Bozkurt; “İskenderun’un geliri 3 bin lira, gideri 1 bin liradır. 2 bin lirayı il’e harcıyoruz, yani Antakya’ya veriyoruz bu parayı. Milletin parasını kimsenin çarçur etmeye hakkı yok. İskenderun’un artık tek kurtuluşu il olmasıdır. Herkes aklını başına toplasın. İskenderunlu işadamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve siyasilerimiz gereğini yapsın. Bu saatten sonra artık İskenderun’un il olması için herkes elinden geleni yapmak zorundadır.

Belediye Meclis üyelerimiz halkımızın yararına olacak her şeye destek veriyorlar, sorunlarını dile getiriyorlar. Biz gereğini yapıyoruz. Biz istiyoruz ki İskenderun metropol bir şehir olsun ama bu sadece MHP’nin isteğiyle, çabasıyla olacak bir şey değil. Bu konuda herkes çaba göstermeli ve hakkını aramalı” diye konuştu.

Kurulan Komisyonlar Çalıştırılmadı!

Gruplarının meclis çalışmaları hakkında bilgiler veren MHP’li Belediye Meclis Üyesi Emir Selim Yazar da; “Meclis toplantıları, bizim önerilerimizle canlı yayınlanıyor, elektronik oylama yapılıyor. Meclis görüşme tutanaklarını yazılı olarak talep ettik, onları da alıyoruz. Verilen sözlerin yapılıp yapılmadığının takibini yapıyoruz. Bunlar partimizin yaptığı çalışmalar ve önemli şeyler.

Belediye dedi ki ‘asfalt yapacağım, kaldırım yapacağım, semt pazarı yapacağım, parke döşeyeceğim, bana para lazım…’ Biz de tamam dedik ama mademki böyle hizmetler olacak, bu yatırım ve harcamaları izleyecek bir de komisyon kuralım. Biz o komisyonu da kurdurduk. 5 kişilik bir komisyondu ve birkaç ay bu komisyon gayet iyi çalıştı. Daha doğrusu çalışmaya çalıştı! Çünkü daha sonrasında çalıştırılmadı. Programları istedik, ihaleleri istedik ki araştıralım ve takip edelim. Ancak isteklerimize birkaç kez cevap verildi, sonra da komisyon çalıştırılmadı.

Hâlbuki yapılan çalışmaların takip edilmesi başkanın lehine olacak bir durumdur. Çalışmalar hatasız ve güzel olursa bu başkana kazanç sağlayacaktı ama ne hikmetse kurulan bu komisyon bir türlü çalıştırılmadı” şeklinde sitemkâr konuştu.

Kent genelinde yaşanan kirliliğe de değinen Emir Selim Yazar; “Çöp Fabrikası konusunda, Katı Atık Birliği, İskenderun Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında bir anlaşmazlık var. Birileri üstünden sorumluluk atmaya çalışıyor, birileri de sorumluluk almamaya çalışıyor. Ortada kalınca da Envitec bildiğini yapıyor. Çöplerin toplanması ve bertaraf edilmesiyle ilgili bir sıkıntı var. Son günlerde şehir içinde yaşanan pis koku da bu sıkıntıdan ileri geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kentin kirliliği ile ilgili, meclis toplantılarında birçok kez şikâyeti dile getirdiklerini söyleyen Meclis üyesi Osman Çolak da; “Ancak Seyfi başkan bu şikâyetleri kabul etmiyor ‘Şehir pırıl-pırıl’ diyor” şeklinde serzenişte bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here