Tüm Acil Numaralar Tek Merkezde

0
110

polis imdat1Vatandaşa ‘acil hizmet’ hizmeti sunan tüm birimlerin bir koordinasyon içerisinde aynı merkezden yönetilmesi sağlandı. Konu hakkında Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İçişleri Bakanlığınca yürütülmekte olan 112 Çağrı Merkezleri Projesi kapsamında ülke genelinde hizmet veren tüm acil ihbar hatlarının 112 Acil Çağrı Merkezinde karşılanması işlemleri ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda, Hatay ilimizde bu güne kadar İtfaiye, AFAD, Sağlık, Jandarma ve Orman ile Doğa Koruma ve Milli Parklar birimleri devreye alınarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Sisteme dâhil edilmesi gereken en önemli birimlerden biri olan 155 Polis İmdat ihbar hattı da 02 Şubat 2017 Perşembe günü saat 14.00’den itibaren devreye alınmıştır. Polis İmdat hattının 112 sistemine dâhil edilmesiyle vatandaşa acil hizmet hizmeti sunan tüm birimlerin bir koordinasyon içerisinde aynı merkezden yönetilmesi sağlanacaktır.

155 Polis imdat hattı ilk etapta ilimiz merkezine bağlı Antakya ve Defne ilçeleri ortak numara olan 112 hattına bağlanacaktır. Diğer ilçelerin de sisteme dâhil edilmesi yönünde çalışmalar devam etmektedir.” (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here