TÜED, Üyelerine Kolaylıklar Sağlamaya Devam Ediyor

0
68

Göde; “İhtiyacı Olanlar Fırsatlardan Yararlansın”

Türkiye Emekliler Derneği İskenderun Şubesi, emeklilerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yaptığı çalışmaları sürdürüyor.

Her yıl kış öncesi yaptıkları işbirliği protokolleri ile emeklinin indirimli kömür almasını sağlayan TÜED, bu yıl da indirim sözleşmesi imzaladı. Ayça Kömür Şirketi ile bu yıl da sözleşme imzaladıklarını aktaran TÜED İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde, üyelerine seslenerek kömür ihtiyaçlarını 15 Aralık’a kadar indirimli alabileceklerini söyledi. Göde; “Ayça Kömür ile yıllardan beri çalışmamız var. Sözleşmemiz her yıl yenilenir. Ancak bu yıl dolar bazında yükseklik olunca bir dönem kömür fiyatları yükseldi, dolar tekrar inişe geçince şimdi indirim yaptık emeklilerimizi düşünerek. 1.740 TL olan Linyit Kömürün tonunu 1.590 liraya indirdik. Sobalık meşe odunu, kesilmiş, torbalı, onun fiyatında değişiklik olmadı 750 TL’den tonu satılıyor. Bir de kaloriferlik kömürümüz var, 1.840 liraydı 1.700 liraya indirdik. Ayrıca ek kömür daha ilave ettik, pres kömür, isteyenler onu alabilir, 1.350 lira tonu. Ayça Kömürle bu şekilde yeni bir sözleşme yaptık. Bu sözleşmemiz 15 Aralık’a kadar geçerlidir. Aralık 15’ten sonra mecburen taahhütnamelerimizi yenilemek zorunda kalıyoruz. O yüzden emeklilerimize duyurmak istedik, ihtiyacı olan gelsin alsın, bu fırsattan yararlansın.

Bu bir kampanyadır, sosyal güvenliğin bize vermiş olduğu bir görev bu. Bunu biz ücretsiz yapıyoruz. Taahhütnameler yazılır, doldurulur, bilgisayara işlenir, Genel merkeze gider, genel merkezde sosyal güvenliğe bunları gönderir, kesintiler otomatikman üyelerin maaşlarından kesilir, kömürcünün parası da ay sonunda hesabına yatırılır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Özel Osmaniye Sevgi Hastanesi ile TÜED İskenderun Şubesi arasında İş Birliği protokolü imzaladıklarını da kaydeden Göde, 9 Kasım 2018 tarihinde imzalanan iş protokolü ile TÜED üyesi ve bakmakla yükümlü olduğu yakınlarına, hastane tarafından, hastaya tahlil, tetkik ve radyoloji dahil tüm poliklinik hizmetlerinde ve yatak, refakat, ameliyat (sezaryen, doğum) dahil tüm yatılı hizmetlerde alınan farklar üzerinden %30 indirim uygulanacağını kaydetti.

Şube Başkanı Göde, ayrıca 14 Kasım 2018 tarihinde Özmarket’le de sözleşme imzaladıklarını belirterek, bu sözleşme ile TÜED üyelerine yönelik 1 yıl boyunca yapacakları alışverişlerinde %6 iskonto uygulanacağını duyurdu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here