Trafik Terörü Bu Kez Üniversite Öğrencisinin Canını Aldı

0
144

eda-tutuncu7Üniversite kavşağında Kaza; Bir Öğrenci Hayatını Kaybetti

İskenderun Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören iki kız öğrenciye E-91 karayolunu geçerken bir otomobil çarptı. Yaşanan kazada gençlerden biri olay yerinde can verirken diğeri de ağır yaralandı.

İSTE Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Bölümü birinci sınıf öğrencilerinden Eda Tütüncü ile Rabia Turhan okuldan çıktıktan sonra evlerine gitmek için E-91 karayolunu geçmek istediler. Bu sırada gecenin karanlığında İskenderun’dan Belen istikametinde seyir halindeki bir otomobil iki üniversite öğrencisine çarptı. Meydana gelen kazada Eda Tütüncü olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan arkadaşı Rabia Turhan İskenderun Gelişim Hastanesinde tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan Turhan da, hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşama savaşı veriyor.

Önlem Alınsın, Arkadaşlarımız Ölmesin

İskenderun Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun bulunduğu kavşakta meydana gelen kaza, okulda okuyan tüm öğrencileri derin üzüntüye boğdu. Kazanın yaşandığı yerde öğrenciler karşıdan karşıya geçmekten korktuklarını dile getirdiler. Bu kavşakta sürekli kazaların yaşandığını söyleyen öğrenciler; “Bizler buradan sürekli korkarak geçiyoruz. Dün yaşanan üzücü kazada bir arkadaşımızı kaybettik. Diğerinin durumu ise ağır. Gelen aracın mesafesini tam kestiremiyoruz. Yetkililer buraya artık çözüm bulsun. Bu kaza bizim de başımıza gelebilirdi. Lütfen artık önlem alınsın. Arkadaşlarımız ölmesin” diyerek tepki gösterdiler. Bu arada trafik kazasında bir öğrencinin vefatı, diğerinin yaşam savaşı vermesi derin üzüntü yaratan İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu’nda Çarşamba günkü tüm sınavların iptal edildiği öğrenildi.

Olayla ilgili araç sürücüsü T.S. (21) gözaltına alınırken, soruşturma başlatıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here