Uğraşlar Sonuç Veriyor-LYS İskenderun’da da Yapılabilecek!

0
130

lys-sevinci1Lisan Yerleştirme Sınavı (LYS)’nın, bu yıl nüfus ve öğrenci potansiyeli açısından 81 ilin 16’sından büyük olan İskenderun’da da yapılabilecek. 2017 yılı ÖSYS kılavuzunda; ‘LYS’lerin il merkezlerinde ve LYS’lere girme hakkı kazanan aday sayısına bağlı olarak ÖSYM tarafından belirlenecek ilçelerde yapılabileceği’ ibaresi yer alırken, öğrenciler ve veliler bu ifadeye göre LYS’nin artık İskenderun’da da yapılabileceğinin sevincini yaşamaya başladılar.

Geçtiğimiz yıl konu hakkında hassasiyet gösteren Ersoy Koçak, MEB’e müracaat etmiş, LYS’nin İskenderun’da da yapılması için gerekenin yapılmasını istemişti. Ersoy ve Ersoy gibi birçok velinin çabaları sonuç buldu. Müracaatlar neticesinde, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir imzalı yazıda 2017 yılından itibaren bazı ilçe merkezlerinde de LYS’nin yapılması ile ilgili çalışmalar yapıldığı bildirilmişti.

LYS’lere girme hakkı kazanan aday sayısına bağlı olarak, sınavın İskenderun’da yapılmasının neredeyse kesinleştiğini ve bu şekilde eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanacağını da kaydeden Ersoy Koçak; “Nisan 2016 tarihinde İskenderun’da da LYS sınavının yapılması için MEB’e yaptığı müracaat neticesinde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir imzalı yazıda 2017 yılından itibaren bazı ilçe merkezlerinde de LYS sınavının yapılması ile ilgili çalışmalar yapıldığı bildirilmişti.

lys-sevinci2

2017 yılı ÖSYS Kılavuzu 3 Ocak 2017 tarihinde ÖSYM tarafından yayınlandı. 2016 yılı ÖYS Kılavuzunda LYS’lerin sadece il merkezlerinde yapılacağı bildirilirken, 2017 yılı ÖSYS kılavuzunda ise ‘LYS’ler il merkezlerinde ve LYS’lere girme hakkı kazanan aday sayısına bağlı olarak ÖSYM tarafından belirlenecek ilçelerde yapılabilecek’ ibaresi yer almaktadır.

Nüfus ve öğrenci potansiyeli açısından 81 ilin 16’sından büyük olan İskenderun’da bu yıldan itibaren LYS sınavının yapılması kesinleşmiş ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanmıştır. İlgilerinden dolayı ÖSYM Başkanı sayın Prof. Dr. Ömer Demir’e teşekkür ederiz” diyerek sonuçtan duyduğu mutluluğunu dile getirdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here