Tosyalı; “Biz Hep Daha İyisini Yapmak İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

0
55

Belediye Başkanı Tosyalı; “Biz Hep Daha İyisini Yapmak İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, dün yapılan belediye meclis toplantısında, göreve gedikleri günden bu bugüne geçen iki yılın değerlendirmesini yaptı.

Meclis toplantısına meclis üyelerinin yanı sıra, mahalle muhtarları ve Ak Parti, CHP, MHP ile İyi Parti ilçe başkanları katılım gösterdi.

Basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda değerlendirme öncesi bir kısa bir bilgi veren Başkan Tosyalı, kentimizin nüfusunun 250 bin 964 olarak güncellendiğini de müjdeledi.

Görsel destekli bir sunum gerçekleştiren Başkan Tosyalı, sunumunu ‘Göreve geldiğimiz gündem bugüne yapılan işler’, ‘İhale süreci devam eden işler’, ‘Takip edilen işler’ ve ‘Projeler’ olmak üzere 4 ana başlıkta sundu.

Göreve geldikleri günden bu yana yapılan işler konusunda, asfalt, parke döşeme, kaldırım, park bakımları ve yapılan yeni parklar, araç parkurunun güçlendirilmesi, mahallelere yapılan spor salonları, kültür sarayının yenileme çalışmaları, sahil aydınlatması, kent trafiğini rahatlatma çalışmaları, 1/1000 revizyon imar planı hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı. Bu çalışmaların yanı sıra yapılan sosyal ve kültürel faaliyetlerden de söz eden Başkan Tosyalı, pandemi sürecinde yapılan çalışmaları da anlattı.

1 Ocak 2019 tarihinde İskenderun Belediyesinin toplam borcunun 234 milyon TL olduğunu hatırlatan Başkan Tosyalı, 1 Mart 2021 tarihi itibariyle 154.262.380 TL borç kaldığını ifade ederken, 2019 ve 2020 yıllarında toplam 76.142.932,92 TL’nin geçmiş yılların borçlarından dolayı belediye kasasına girmeden İller Bankası tarafından kesildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ‘İhale Süreci Devam Eden İşler’ ile ilgili olarak da şu işleri sıraladı; “2 adet Kapalı Spor Salonu yapım işi (İhale tarihi 23.03.2021), Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapım işi (ihale tarihi 20.04.2021), 13 adet Muhtarlık Binası yapım işi (ihale tarihi 06.04.2021), 30 mahallemiz için 70.000 ton sıcak asfalt ihalesi (ihale tarihi 13.04.2011), 50.000 m2 kaldırım ve 100.000 m2 parke yapım işi ihalesi (ihale tarihi 13.04.2021), 8 adet çok amaçlı salon yapım işi, 3 adet halı saha, 1 adet basketbol sahası yapım işi, İskenderun Şehir Stadyumunun proje ve yapım ihalesi işi, Belediyemize ait spor ve sosyal tesislerin renevasyon işleri, İş Yurtları ile yapılan düzenlemelere ilişkin ihaleler.”

Başkan Tosyalı; “Önce ihalelerimizi yapacağız. Amacımız tüm bunları kendi gücümüzle yapmak. Gücümüzün yetmediği zaman da meclisimize gelip borçlanma yetkisi isteyeceğiz. Ben eminim ki iktidarıyla muhalefetiyle tüm meclis üyelerimiz İskenderun için yapacağımız tüm hizmetlerde yanımızda olacaklar” diye konuştu.

‘Takip Edilen İşler’i de madde-madde sıralayan Başkan Tosyalı, bu işleri de; “İskenderun Öğretmenevi Projesi (81 yataklı), Bil-Sen (Bilim ve Sanat Merkezi) Projesi (8 Milyon ödenek Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarıldı), Tam olimpik kapalı yüzme havuzu, Balıkçı Barınağına Sosyal Yaşam Alanı ve Aile Sağlık Merkezi projeleri” şeklinde aktardı.

Başkan Tosyalı sunumunda son olarak projeleri anlattı. Başkan Tosyalı, “Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi, Ziraat Park, Feyezan Kanalı ve Çevresi Kentsel Tasarım, Otoban Kavşak Düzenleme Çalışmaları, İskenderun Bisiklet Yolu (52 km), Mevcut Stadyum yerine Millet Parkı, Şehir Kütüphanesi Kazanımı (eski doğumevi yerine), Hayvan Barınağı, İskenderun Küçük Sanayi Sitesi, İskenderun Şehir Hastanesi (600 odalı 1000 yataklı)” projelerini de bu yıl içinde kente kazandırmaya çalışacaklarını kaydetti.

Göreve geldikleri günden bu yana yapmış oldukları hizmetlerde emeği geçen, destek veren belediye başkan yardımcılarına, müdürlere, meclis üyelerin, ilçe başkanlarına ve tüm bu hizmetleri kamuoyuna duyuran basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Fatih Tosyalı, gece gündüz demeden çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini ifade ederek; “Eksiklerimiz olabilir, biz hep daha iyisini yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın sunumunun ardından meclis üyeleri de yapılan çalışmalardan ötürü teşekkürlerini ileterek, kente hizmet noktasında her zaman başkana destek olacaklarını ifade ettiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here