Tosun; “Kadir Gecesi, Bin Aydan Daha Hayırlı Bir Gecedir”

0
97

kadir gecesi3Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun, bu gece idrak edilecek olan Kadir Gecesi münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Bazı zamanların ve mekânların içinde bulundurdukları önemli olaylarla kıymetli hale geldiklerini kaydeden Tosun; “Kadir Gecesi de bu zamanların en önemlilerindendir. Kur’an-ı Kerim’de Kadir suresinde de belirtildiği gibi “Bin aydan daha hayırlı” olan bir gecedir. Çünkü bu gecede insanlık için kurtuluş, hidayet vesilesi olan Kur’an-ı Kerim inmeye başlamış ve bu haliyle Kadir Gecesine ayrı bir özellik katmıştır.

Gecenin kıymetinin bilinmesi ve ondan tam faydalanılması, ona değer kazandıran Kur’an’a gönülden yönelerek; ondaki eşsiz mesajları okumak, anlamak ve yaşamakla mümkündür. Dünyadaki kargaşanın son bulması ve İslam ülkelerindeki kan, gözyaşı ve karışıklıkların bir an önce giderilmesi için bu gecede Yüce Allah’a niyazda bulunulmalıdır. Günahların bağışlanacağı, duaların kabul edileceği bu gecenin, insanlık için de sıkıntıların son bulmasına vesile olması en büyük arzumuzdur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here