TİP Vekili Barış Atay, Can Atalay için Destek İstedi!

0
47

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, Milletvekili Adayları Mısra öz, Aylin Açıkgöz, Mehmet Ali Gümüş İskenderun’da sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

‘Türkiye İşçi Partisi Halk Buluşmaları” kapsamında gerçekleştirilen buluşmaya Gazeteci-Yazar Timur Soykan ve gezi olaylarında öldürülen Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, TİP il ve ilçe başkan ve yöneticileri de katılım gösterdi.

TİP Hatay 1. sıra Milletvekili Adayı Avukat Can Atalay için destek isteyen Milletvekili Barış Atay; “Binlerce yoldaşımızla yürüttüğümüz mücadelemizde tek bir şey hayal etmiştik, kitleselleşen bir sosyalist parti ve Türkiye’de işçinin, emekçinin, hakkı yenenin, zulme uğrayanın sessini en yüksek perdeden meclis kürsüsünde duyurabilmek! Can Atalay, tüm aday listeleri arasında tartışmasız bu işi layığından çok fazlasıyla yapabilecek ender insanlardan bir tanesi. Çok değerli bir yoldaşımız, mükemmel bir avukat olmasının ötesinde bence Türkiye İşçi Partisinin olmazlarından.

Hayal ettiği Türkiye’nin yeniden kuruluş sürecinde, sözünü mutlaka söylemesi gereken bir yurttaş. Aynı zamanda gezinin hakkını savunurken geziden tutsak edildi, birçok arkadaşımızla beraber müebbet hapis cezası ile yargılandı, haksız bir şekilde uzun zamandır içeride. Ben buralı biri olarak sizlerle yol yürümüş, aynı yerlerde gezmiş, tozmuş, yemek yemiş bir hemşeriniz olarak böylesi bir sorumluluğun ancak bizim şehrimizden yapılabileceğini, ancak bu şehrin insanlarının bu vicdani ağırlığı kaldırabileceği dirayette ve güçte olacağını düşünerek parti ile müzakere edip bu kararı aldık. Can’ın buradan çıkacağına dair şüphem yok” diye konuştu.

Bu mücadeleyi en çok hakkı yenenlerin, hakkı yenenler için adalet arayanların yapabileceği inandıklarını kaydeden Atay; “Beni bilen bilir, kimseye bizim partiye oy verin diyen biri hiç olmadım ama sadece şunu söylüyorum; Avukat Can’ın çıkması sadece Türkiye İşçi Partisi açısından önemli bir şey olmadığı için ben Can’a oy istiyorum! Bir partinin genel başkan yardımcısı olarak kendime değil, partiye değil, Can Atalay’a oy istiyorum. Oyunuzun karşılığını kat ve kat, on binlercesi ile verebileceğine güvendiğim avukat yoldaşım, saha arkadaşım, mücadele arkadaşım için sizden oy istiyorum. O yüzden ‘Bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na, bir oy Can Atalay’a, Türkiye İşçi Partisi’ne’ diyorum” şeklinde konuştu.

Gezi parkı olaylarında oğlunu kaybeden Emsal Atakan ve Çorlu’daki tren katliamında eşini ve çocuğunu kaybeden Mısra Öz de, yıllardır sürdürdükleri adalet mücadelesine devam edeceklerini vurguladılar. Mücadelede birlik olmanın önemine vurgu yapan anneler, mücadele süreçlerinde kendilerini asla yalnız bırakmayan Dava Avukatları Can Atalay’a destek istediler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here