“Tezkereye Destek Verenler, Dökülecek Kandan Sorumlu Olacaktır”

0
140

Eğitim İş İskenderun Şube Başkanı Hasan Kuş’tan Tezkere Yorumu:

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, Suriye tarafından düşen top mermisinin 5 kişinin ölümüne neden olan olaya değinen Eğitim İş İskenderun Şube Başkanı Hasan Kuş, atılan top mermisini, Türkiye’yi savaşa sokma girişimi olarak yorumladı.

Yıllardır Türkiye için plan yapıldığını ve bunun yavaş-yavaş hayata geçirildiğini savunan Kuş; “ABD, dün Irak’ta yaşadıklarını bugün Suriye’de yaşamak istememektedir. Bu nedenle yıllardır Türkiye üzerinde ekonomik, siyasal ve askeri operasyonlar yapılmaktadır. Ülkemiz, pompalanan sıcak para ile ekonomik olarak kıskaca alınırken, siyasal iktidara, NATO’ya ve emperyalizme muhalif kesimler, baskı altına alınarak korku toplumu yaratılmakta ve Suriye operasyonu için uygun koşullar oluşturulmaktadır. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün söylediği gibi ‘Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir!’ Bu savaş emperyalizmin kirli savaşıdır. Ülkemizin bu kirli savaşa alet edilmeye çalışılması kabul edilemez.

Dün Libya’yı, Tunus’u, Mısır’ı ve Irak’ı demokrasi ve özgürlük adı altında sömürge cenderesine sokanların hedefi çok açıktır. Sıra Suriye’ye gelmiştir. Ardından İran ve Türkiye’ye sıra gelecek, bölgede emperyalizmin küresel politikasına uygun etnik ve mezhepsel temelli “site” devletleri oluşturulacak, böylece hem sömürü düzeni için dikensiz bir gül bahçesine dönüştürülmüş bir Ortadoğu, hem de rahat nefes alabilen ABD’nin ileri karakolu İsrail’e yeni müttefikler yaratılmış olacaktır.

Şimdi tüm yurtseverlere, demokratlara, savaş karşıtlarına büyük sorumluluklar düşmektedir. Emperyalizmin bu kanlı oyununu ancak “barış” diyenlerin oluşturacağı güç bozacaktır. TBMM Genel Kurulu’nda tezkereye destek verenler, dökülecek kandan, sivillerin hayatını kaybetmesinden, kentlerin yakılıp yıkılmasından sorumlu olacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here