Yavru Atmaca Doğaya Salındı!

0
817

Doğa ve hayvan sever duyarlı bir vatandaş tarafından Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne getirilen yavru atmaca tedavisinin ardından doğaya salındı.

Arazide uçamayan atmacayı gören doğa dostu bir vatandaş, Müdürlüğe getirerek minik hayvanın tedavi edilmesini istedi. Şube Müdürlüğü personelince gözetim altında tutularak iki gün beslenen atmacanın herhangi bir yarası olmadığı anlaşıldıktan sonra doğaya salındı.

Şube Müdürü Ahmet Akkiprik yaptığı yazılı açıklamada, Yırtıcı kuşların tamamının 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre koruma altına alındığını ve yıl boyu avlanmalarının yasak olduğunu bildirdi.

Yırtıcı kuşların ekosistemde önemli görevleri bulunduğunu söyleyen Akkiprik; “Yırtıcı kuşlar besin zincirinin en üstünde yer aldıklarından her türlü besin ile beslenirler. Ev faresi, tarla faresi, kör fare, danaburnu, çekirge, küçük karga vb. tarla zararlılarının yanı sıra sürüngenler, amfibiler ve ölen her türlü hayvanın leşi de temizlenmektedir. Tarla zararlıları özellikle kara çaylak, bütün deliceler, kerkenez, doğan, şahin, kartal ve bütün baykuşlar tarafından da yenmektedir. Ayrıca meyvelere zarar veren sığırcıklar ve benzeri küçük kuşlar özellikle atmaca, çakır kuşu ve doğan tarafından yenmektedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here