Terör Örgütü Mensuplarına Tutuklama

0
146

el nusracı yakalandı1Altınözü Sınırında Yakalanan El Nusra Terör Örgütü Mensubu Tutuklandı

Kara Hudut Birliği tarafından 15 Şubat 2016 tarihinde Türkiye’ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 5 kişi uyarı ateşi açılarak yakalandı. Bu 5 kişinin ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alınan bilgilere göre, Hatay’ın Altınözü İlçesi Karbeyaz Bölgesinde yasadışı yollarla Türkiye’ye girmeye çalışan 5 kişiye önce sözlü uyarı yapıldı. Buna rağmen durmayan bu kişiler uyarı ateşi açılarak yakalandı ve kolluk kuvvetlerine teslim edildi.

Haklarında Adli İşlem başlatılan bu şahıslardan H.M.’nin El Nusra terör örgütü üyesi olduğu, H.H.Ş. adlı diğer kişinin yağma suçundan arandığı tespit edildi. H.M. ve H.H.Ş. adlı kişiler tutuklanarak Altınözü Cezaevi’ne konulurken, U.K., Y.K.B. ve İ.B. adlı diğr 3 şahıs, birinci derece askeri yasak bölgeye girmek suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DAEŞ Şüphelisi 2 Kişiye de Tutuklama

Öte yandan İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın da, biri Suriye diğeri Türk vatandaşı olan 2 kişinin Daeş silahlı terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandıklarını bildirdi. Akın, konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Akın’ın açıklaması şöyle:

“İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında biri Suriye uyruklu biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan iki şüpheli DAEŞ silahlı terör örgütü üyeliği suçundan tutuklanmaları talebi ile sevk edildikleri İskenderun Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanarak İskenderun T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na konulmuşlardır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheliler hakkındaki adli soruşturmaya devam edilmekte olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here