Turizm Haftası Açılışı Tekne Turuyla Başladı

0
305

turizm haftası2Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” kutlamaları çerçevesinde kentimizde de çeşitli etkinlikler düzenlendi. İskenderun’daki ilk tören Atatürk anıt alanında gerçekleştirildi. Anıt alanında gerçekleşen törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldıktan sonra Halk oyunları ekibi tarafından sunulan folklor gösterisiyle devam etti.

turizm haftası3

İskenderun Atatürk Anıt alanında düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan İskenderun Turizm Derneği başkanı Sabahattin Uygun, sosyal ve kültürel zenginlikleri kaynaştırıp güçlendiren Turizmin, ziyaret edilen bölgenin ekonomisine büyük katkı sağladığını, bu nedenle günümüzde çok önemli bir sektör haline geldiğini belirterek; “Hatay ve İskenderun Körfezimizin, var olan tarihi değerlerimizin, Güneş ve denizimizin, Altın gerdanlık misali kıyılarımızın, doğal ve kültürel zenginliklerimizin doğru ve etkili şekilde tanıtımını yapmak, yani var olan değerlerimizin üzerindeki tozu kaldırıp gün yüzüne çıkarmak, hepimizin öncelikli görevi olmalıdır.

turizm haftası4

Son zamanlarda ülkemizde ve komşumuzda gelişen olumsuz durumlar yüzünden maalesef turizm sektörü de nasibini alamamaktadır. Tüm bu yaşananlara rağmen, bölgemizin güvenliği konusunda dışarıdan görünen yanlış ve eksik algıların da değişmesi için sektörün tüm aktörleri ve medyamızın da üzerine düşeni daha fazla yapması gerekmektedir. Özellikle bölgemizin en az diğer büyük dünya kentleri kadar güvenli olduğunu kalın çizgilerle belirtmek istiyorum. Bir an önce Dünya’da ve Ülkemizde Barış ve huzurun yerleşmesini yürekten diliyorum” şeklinde konuştu.

turizm haftası5

İlçe Turizm bürosu şube şefi Harika Leyla Yaman tarafından yapılan konuşmanın ardından folklor ekibinin yöresel oyunları sergilediği gösteri ilgiyle izlendi. Törenler esnasında yamaç paraşütçülerinin uçuşları törenlere renk kattı.

Folklor gösterilerinin ardından protokol üyeleri ve turizm gönüllüleri, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’in katılımıyla Emirgan Kafe’de bir araya gelerek sohbet eşliğinde çay molası verdiler. Daha sonra Kutlama komitesi ve katılımcılar basın mensupları ile birlikte geleneksel hale gelen gezi teknesi ile sahil turuna çıktılar.

turizm haftası6

Yaklaşık bir saat süren tekne turuna İskenderun Deniz Müzesi Komutanı Dz. Yrb. Yetkin Koçaş, İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği başkanı Sabahattin Uygun ve yönetim kurulu üyeleri, İSTE Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Y. O. temsilcileri ile mülki daire amirleri, basın mensupları, eğitimciler, öğrenciler ve turizmciler katıldı. Törenler esnasında ve sonrasında toplu anı fotoğrafları çekildi.

Turizm etkinlikleri çerçevesinde, 18 Nisan pazartesi günü saat 18:00’de Prime Mall AVM’de turizmciler ve basın mensuplarının katılacağı bowling turnuvası, 19 Nisan Salı günü saat 10’da İskenderun Sahil Mesleki ve teknik Anadolu Lisesinde Turizm Şenlikleri, 20 Nisan Çarşamba günü saat 10:00’da Halk kütüphanesinde turizm konulu kitap sergisi gibi etkinlikler de düzenlenecek. 21 Nisan’da programa alınan kokteyl programı ise şehitlerimize saygı nedeniyle kutlama komitesi tarafından iptal edildiği ve tüm etkinliklerin halka açık olacağı belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here