Maliye Sarayı Görkemli Bir Törenle Açıldı

0
354

maliye sarayı açılışı1Vali Topaca; “İskenderun’umuza Daha Çok Hizmet Vermek İçin Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Ediyoruz”

İskenderun Mal Müdürlüğü-Milli Emlak Müdürlüğü kısa adıyla ‘Maliye Sarayı’ hizmet binası görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Düzenlenen açılış törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu ve Mehmet Öntürk, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Sahil Güvenlik Komutanı Kurmay Yarbay Erdinç Balkan, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İl Defterdarı Mustafa Akdemir, hayırsever iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan tören protokol konuşmaları ile devam etti. Törende açılış konuşmasını İl Defterdarı Mustafa Akdemir yaptı. Akdemir açılışı yapılan bina hakkında bilgiler vererek; “Bu hizmet binası, yerinde 1980 yılında yapılmış 5 katlı liman binasına ait hizmet binası varken deprem dayanıklılık testi neticesinde aşırı riskli bulunarak 2005 yılında boşaltılmıştır. Yaklaşık 8 yıl atıl kalan hazine taşınmazı gerekli imar değişiklikleri yapıldıktan sonra defterdarlığımızca hazineden tek kuruş para harcanmadan projelendirilmiştir. Binamızın oturum alanı 560 metrekare olup bodrum katı ve çatı katı ile birlikte 10 kat olarak hizmet verecektir” dedi.

maliye sarayı açılışı2

“İskenderun Her Şeyin En İyisini Hak Ediyor”

Daha sonra mikrofona İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil davet edildi. Başkan Dingil, böyle güzel eserlerin, böyle güzel hizmet binalarının faaliyete geçmesinin hem milletimize hem halkımıza hem de çalışan personele hayırlı olmasını temenni ettiğini belirterek; “İskenderun ilçemiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Sürdürülebilir büyümeyi inşallah başaracağız. İskenderun çok güzel bir yer ve eksikleri olabilir. Güzel İskenderun’umuzu yeniden imar ediyoruz. Bunun için herkese büyük görevler düşüyor. El ele vererek İskenderun’u marka kent yapma konusundaki çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir. İskenderun büyürse Hatay büyüyecek, Hatay büyürse de Türkiye’ye büyük katkıları olacaktır” dedi.

“Bu Bina İskenderun İçin Bir Sembol Bina Olacaktır

İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit ise kamu hizmetlerinin etkin, verimli, süratli ve hizmet odaklı olabilmesi için hizmet sağlayıcılarının çağın modern gereklerine uygun binalarda ve konumlarda hizmet vermesinin çok önemli olduğunu ifade ederek; “Özellikle son dönemlerde kamu hizmeti veren birimlerin toplulaştırılması, vatandaşa daha yakın ve daha etkili hizmet sunulması noktasında çok ciddi çalışmalar yürütülüyor. Bunun en somut örneklerinden birisi de açılışını yapacağımız bu hizmet binası olacaktır. Bu hususta şunu ifade etmek istiyorum, İskenderun için hem tarihi anlamda hem de kültür anlamında çok önemli olan adliye binasının aslına uygun olarak restore edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu bina İskenderun için bir sembol bina olacaktır” dedi.

maliye sarayı açılışı3

“Var Gücümüzle Çalışmalarımıza Devam Edeceğiz”

Bu güzel eserleri görünce her şeyden önce İskenderunlu bir esnaf çocuğu olarak mutluluğunu sözleriyle ifade etmekte zorlanacağını dile getiren Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise geçmişte İskenderun’da çok zor şartlar altında kamu hizmetleri aldıklarını belirterek; “Allah’a çok şükür yaklaşık 14 yıldan bugüne kadar Devletimiz Türkiye’nin her yerini karış karış imar etmektedir. Ülke olarak artık dünyanın en hızlı, en etkili, refahı ve huzuru bol ortamlarda vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Bizler sizlere hizmet için çıkmış olduğumuz bu yolda sizlerin duaları ve Allah’ın yardımı ile Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Hatay ve İskenderun için vermiş oldukları destekler ile sizlerin ihtiyacının tamamını yerine getirmek için var gücümüzle çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

“Büyük Mesafeler Katettik”

Son olarak söz alan Hatay Valisi Ercan Topaca, devlet için en önemli hususlardan birisinin otoritesine yakışır büyüklük ve donanıma sahip binalarda hizmet sunmak olduğunu ifade ederek; “Geçmiş dönemlere bakıldığında kamu binaları yetersiz, binaların teknik donanımları eksikti. Bir şeyler yapmaya çalıştığınız zaman da ödenek bulmak çok zor oluyordu. Kaynak bulmak için büyük mücadeleler veriyorduk. Günümüzde bu konularda büyük mesafeler kat ettik.  Artık ülkemiz çok hızlı gelişiyor, değişiyor, zenginleşiyor ve ülkemizin refah düzeyi artıyor. Bu artışın devlet binalarındaki etkisini de görmemek mümkün değil” dedi.

maliye sarayı açılışı4

 Eskiden bütün birimlerin bir kaymakamlıkta toplandığını ve işleri olanların içeri bile girmekte zorlandığını dile getiren Vali Topaca; “Günümüzde maliye ayrı bir bina, adliye ayrı bir bina, kaymakamlık ayrı bir bina, emniyet ayrı bir bina, askeriye ayrı bir bina. Bunlar güzel şeyler. Bunları daha da güzelleştirmek, Akdeniz’in incisi olan İskenderun’umuza daha çok hizmet vermek için milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, hayırseverlerimizle, müteşebbislerimizle var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bu hizmet binasının sözleşme süresinden önce tamamlanması ve hazineye katmış olduğu ilave değerler anısına yüklenici firma yetkilisi İş Adamı Paşa Karaca’ya Vali Topaca tarafından plaket verildi.

İskenderun Mal Müdürlüğü-Milli Emlak Müdürlüğü Hizmet Binası’nın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Ercan Topaca ve beraberindekiler yeni hizmet binasını gezdiler.

maliye sarayı açılışı5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here