Süslü’nün “Öğrenci” İsimli Kitabı İlgi Görüyor!

0
164

naci süslü2013 yılı yaz aylarında okurlarıyla buluşan “Öğrenci” adlı kitaba ilgi sürüyor. İskenderun’da Uzman Öğretmen ve Okulu Müdürü görevi yapan Yazar Naci Süslü, yayınladığı ilk kitabında bir insanın doğum ile ölümü arasında geçen zaman aralığını ele almış. Hayatın kendisinin bir okul olduğunu söyleyen Yazar Süslü, her insanın da bu okulda bir öğrenci olduğunu varsayarak, kitabına ‘Öğrenci’ adını verdiğini söyledi.

“Öğrenci” kitabı, Güneydoğu’nun ücra bir ilçesinde 12 Eylül sabahı ile başlıyor. Üniversiteye hazırlanan bir öğrenci gözüyle ihtilal sonrası değişimler, nefes nefese sürükleyici bir anlatımla okuyuculara aktarılıyor. İhtilal sonrası üniversitedeki öğrencilerin yaşam örnekleri ve sorunlarının da aktarıldığı kitapta, anlatıcının öğretmenlik mesleğine başlaması ve olağanüstü hal bölgelerinde görev yapan öğretmenlerin karşılaştığı sorunları çarpıcı ve akıcı bir üslupla anlatılıyor.

‘Sıradan Olmayan Olayları Anlatmaya Çalıştım’

Yazar Naci Süslü, okuyanı adım-adım kendine katan ve okumaya başlayınca, bitmeden bırakılmayan kitabın önsözünde şunları ifade etmiş; “…Binlerce yıldan beri dünya üzerinde yaşayan insanların, edinmiş oldukları deneyimleri sonraki nesillere tamamıyla aktaramadığı bilinmektedir. Buna neden, güncel insanın bir sonraki kuşaklarla iletişim yetersizliği olduğu gibi geçmişte yaşanılanları yeni kuşaklara yeterince aktarabilecek ilgi çekici materyallerin olmaması da söylenebilir. Sanırım, ‘Tarih tekerrürden ibarettir’ sözü de bu nedenle anlam kazanmaktadır. Sıradan bir insan olarak, sıradan olmayan olayları anlatmaya çalıştım. Toplumun her yerinde, her zaman herkesin hazırlıksız olarak, karşılaşabileceği şeyleri anlatmaya çalıştım. Bir bakıma bu kitapla, ‘Bu dünyada bende yaşadım’ demeye çalıştım…”

Naci Süslü Kimdir?

1959 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Suruç’ta tamamladıktan sonra, Hatay Eğitim Enstitüsünde eğitim ve öğrenim gördü. Eğitim Enstitüsü bitiminde, askere alındı. Askerlik sonrası bir süre yöresel gazetelerde köşe yazıları yazdı. O yıllar da olağanüstü hal koşulları yazmaya pek elvermediği için, 1987 yılında öğretmenliğe başladı. İlk bir-iki yıl öğretmenlikten sonra kendi deyimiyle “vasat yöneticiler yüzünden” yöneticilik kademelerine geçti. Halen Uzman Öğretmen ve Okul Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Taslak halinde yönetim üstüne mesleki kitap, iki adet şiir kitabı çalışması vardır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here